Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Când se prepară pasca, drobul și cozonacii de Paște. 3 rețete delicioase pe care să le încerci și tu în Joia Mare sau în Sâmbăta Mare, cele două zile pe care le au la dispoziție gospodinele pentru a pregăti copturile de Paște, friptura și drobul de miel.

Paștele pică peste două zile, așadar, ultimele pregătiri pentru masa și curățenia de Paști trebuie finalizate. Dacă Joia Mare este dedicată, în principal vopsirii ouălor și curățeniei casei, Sâmbăta Mare este ziua în care toate bunătățile pentru masa de Paște sunt gata. Tradiția spune că în Sâmbăta Mare se sacrifică mielul iar gospodinele pregătesc cea mai mare parte a mâncărurilor tradiţionale: drobul și friptură de miel. Tot în Sâmbăta Mare se fac și copturile: pasca și cozonacii. În plus, seara se pregătesc hainele curate pentru prima zi de Paște.

Integral pe A1Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.