Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Încă o confirmare a tensiunilor din PSD pe subiectul remanierii. Social-democrații îi pun în cârcă Vioricăi Dăncilă refuzul lui Klaus Iohannis de a numi cei trei miniștri propuși în Comitetul Executiv și fac presiuni ca premierul să vină cu restructurarea în Parlament.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a spus miercuri, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că în ședința Comitetului Executiv (CEx) al PSD de săptămâna trecută s-a luat decizia restructurării guvernului prin Parlament, însă premierul Viorica Dăncilă s-a opus deciziei din CEx și, spune el, „și-a asumat” faptul că președintele Klaus Iohannis va accepta propunerile de miniștri, dar s-a înșelat.

Întrebat la B1 TV dacă relațiile dintre Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea sunt bune, Ștefănescu a răspuns, citat de site-ul televiziunii: ”Noi, în CEx, am decis să facem aceste schimbări de miniștri, prin restructurarea Guvernului, în Parlament, în condițiile următoare: noi avem două colege care și-au dat demisia (Rovana Plumb și Natalia Intotero – nr.) pentru că nu e normal să faci campanie electorală fiind pe lista pentru europarlamentare și pe loc eligibil având funcția de ministru. Cele două colege și-au depus demisia. La domnul Tudorel Toader lucrurile au fost foarte clare. După doi ani de tărăgănări, am decis în CEx, în unanimitate, că trebuie să-l revocăm și să vină un om de partid care își asumă în fața partidului și a electoratului nostru modificările și schimbările pe care le-am promis oamenilor care ne votează. Doamna prim-ministru însă nu a fost de acord cu decizia CEx-ului să facem această restructurare prin Parlament, asumându-și că cele trei schimbări vor fi aprobate de către Klaus Iohannis și s-a înșelat asupra acestei chestiuni”.

Ștefănescu a avut și un mesaj pentru Dăncilă.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.