Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aurul României va fi repatriat! Vorbim despre rezerva de 103,7 tone de aur, care se află acum la Londra. Valoarea estimată a aurului României este de 3,8 miliarde de euro.

Camera Deputaţilor a decis ca lingourile de metal preţios să ajungă înapoi în ţară, unde ar urma să rămână în grija BNR.

„Lumea trebuie să înțeleagă cu ce scop a fost trimisă rezerva de aur a României la Londra. Când a plecat în perioada 1999-2002, Isărescu a zis că aurul pleacă temporar. România nu a putut folosi aurul în timpului crizei din 2009-2011. Folosirea aururului nu înseamna vânzarea aurului, ci micșorarea dobânzii la care se putea împrumuta România”, a declarat economistul Lucian Isar.

„Aurul stând la Londra, primește acea dobândă la aur. Începând cu anul 2006, domnul Isărescu a semnat o normă internă prin care România nu mai primește dobândă la aur, așa cum primesc celelalte țări. (...) Aici apare problema cu repatrierea și cu auditul fizic la aur, care nu s-a mai efectuat din 2017. Auditul arată că aurul României (fiecare lingou are un număr de serie), a fost folosit fără ca România să primească dobândă la aur”, a precizat economistul.


Comentarii

Fut in cur pe Voiculescu Lu Gadea am futut curu lu Badea curu si gura si pe ma ma lui cea schioapa!

25 aprilie 2019 9:19

Psd-ciuma rosie Acum Romania va luat imprumuta de la Rusi China ,futuva in gura de nenorociti impuscati urgent!

25 aprilie 2019 9:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.