Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În loc de bani mai mulţi, de la începutul anului, fiecare pensionar va primi acasă o scrisoare de la Ministerul Muncii, care îl va informa cum vor fi recalculate pensiile. Însă acestea nu se vor acorda prea devreme. Veniturile majorate ar urma să se plătească abia de la toamnă, după 1 septembrie 2019.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a negat că distribuirea scrisorilor în care se anunță racalcularea pensiilor are legătură cu alegerile, chiar dacă informarea are loc înainte de scrutin, anunță DIGI24. De asemenea, Budăi a spus că distribuirea ziarului de propagandă a PSD „nu a fost distribuit împreună cu taloanele de pensie” și poate a fost o coincidență, pentru că „nu au fost în același plic, este o întâmplare”.

Victor Ponta a povestit ce au răspuns foștii lui colegi din PSD când i-a întrebat de unde vor face rost de bani după ce au votat legea care prevede măriri substanțiale de pensii. „Păi n-o să mai fim noi la Putere”, au răspuns aceștia, potrivit liderului Pro România, citat de CAPITAL. A venit legea doamnei Olguța Vasilescu care spune așa, în cifre: „În 2019, cam 60 de miliarde dăm pentru pensii, în 2021 dăm 140 de miliarde”. M-am dus și i-am întrebat pe toți: Chiar credeți că se va întâmpla? „Nu”. Voi credeți că găsim 80 de miliarde de lei peste noapte? „Nu”. Și atunci de ce votați? „Păi cum să zicem că nu…”.

I-am întrebat ce vor face în 2021. „A, păi n-o să mai fim noi la Putere, o să vină ăștia USR, PNL și o să zicem – Ați văzut că ăștia nu vă mai dau…”.

Emilia Meiroşu, deputat Pro România, citată de ROMÂNIA LIBERĂ, susţine că, în realitate, nu sunt bani pentru legea pensiilor susţinută de tandemul PSD -ALDE şi se încearcă păcălirea pensionarilor, prin această amânare până după alegerile din 2020. Politicianul consideră că Guvernul Dăncilă-Dragnea vrea să meargă mai departe cu legea pensiilor, o lege foarte importantă deşi cuprinde multe aspecte care nu sunt în favoarea cetăţenilor.

“Legea pensiilor trebuie să intre în vigoare, cu toate majorările, de la 1 ianuarie 2019, nu trebuie să aşteptăm până în anul 2021! Trebuie să fim corecţi cu cei peste 5 milioane de pensionari şi să beneficieze de măriri cât mai curând posibil. Dacă sunt bani la buget, de ce trebuie să aşteptăm până în 2021? Tocmai de aceea, colegii deputaţi din PRO România au depus un amendament pentru ca toate majorările prevăzute de lege să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019”, declară Meiroşu, liderul PRO România Brăila.

PSD spune pe unde are ocazia că a mărit pensiile și că este partidul care va susține mereu o viață mai bună pentru pensionari. O simplă comparație între banii încasați de un veteran de război și un magistrat demonstrează însă de grija cui se preocupă cu adevărat social-democrații. COTIDIANUL afirmă că pensia medie a unui magistrat este de 3.700 de euro pe lună. Un veteran de război, colonel în rezervă, primește revoltătoarea sumă de 476 de lei pe lună.

Ultimatum pentru PSD și guvernul Dăncilă, anunțat de EVENIMENTUL ZILEI. Asociația Participanților la Fondurile de Pensii din România somează executivul să clarifice situația fondurilor private de pensii. Organizația, care nu are legătură cu Asociația Administratorilor de Fonduri (AAFBR) face, astfel, un demers fără precedent, pe care firmele care administrează fondurile private din România nu au inițiativa să îl facă vreodată direct.

În acest timp, indicele ROBOR bate record după record. Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a atins ieri, 22 aprilie, 3,40% pe an, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR). JURNALUL NAȚIONAL amintește că  o valoare atât de mare nu a mai fost înregistrată din ziua de 6 august 2018, când nivelul a fost tot de 3,40%.

Guvernul a reuşit şi anul trecut să ţină deficitul bugetar în limita de 3% din produsul intern brut permisă de regulile europene, arată cele mai recente date, dar acest lucru s-a întâmplat pentru că Executivul s-a „jucat” cu cifrele, susține ADEVĂRUL. România cheltuit anul trecut cu 28,497 miliarde lei mai mult decât a încasat drept venituri. Mai precis, Guvernul a cheltuit 3% din producţia totală a ţării de anul trecut, în contextul în care produsul intern brut s-a ridicat la 944,22 miliarde lei, potrivit unei estimări preliminare publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Acest lucru înseamnă că ţara noastră s-a încadrat în limita de deficit de 3% produsul intern brut (PIB) permisă de Uniunea Europeană. Depăşirea ţintei de deficit ar fi dus la plata unei amenzi uriaşe de către ţara noastră, în contextul în care guvernanţii s-au angajat ca pe termen mediu chiar să reducă acest deficit. România este singura ţară care a avut un deficit egal cu limita impusă de UE, în timp ce doar Cipru a avut un deficit mai mare, de 4,8%, potrivit Eurostat.


Comentarii

Stefan Dragnea, fiul lui Satan Măi Ecce Kurrupt, oricât ai posta, nu vrem ssă te mai futem în găoază. O ai prea largă!

28 aprilie 2019 17:36

Ecce Kurrupt, militant PSD Imi place Satan. daca ar fi o fiinta si mai perversa, as iubi-o. La fel, imi place Dracnea.

28 aprilie 2019 13:54

Nazistu,Soroșistu,#Rezistacu,Securistu,Masonu.din Statu Paralel,Corporatistu,Neomarxistu Dragi Ardeleni,Bănățeni,Bihoreni,Maramureșeni,Bucureșteni....cei ce produceți și munciți mult pentru bugetul acestei țări....IEȘIȚI LA VOT !.... ieșiți la vot și apărați-vă munca și inițiativa....că altfel banii produși de voi se redistribuie de Miticii de la București celor mai puturoși din țara asta....Nu vedeți că Dragnea-Dăncilă și Gașca lor vor să dea moca din banii munciți de voi cîte 20 000 lei/gospodărie la puturoși în Moldova.... Și ăștia la Vaslui nici nu vor de lene să taie primăvara și să culeagă toamna viile din județ....vor pod peste Dunăre la Zimnicea în Teleorman după modelul lui Ceaușescu cu Scorniceștiul....Cei productivi, corporatiști, IT-iștii, privații, cei cu mici afaceri....IEȘIȚI LA VOT !.... LA TOATE ALEGERILE URMĂTOARE....că banii voștrii ce voi vă spetiți zilnic să-i produceți sunt deturnați de ^Ciuma Roșie^ în buzunarele funcționărimii bugetare tocmai la cei ce nu produc nimic ci doar consumă și vă pun bețe în roate afacerilor voastre.....acestă Oligarhie Funcționărescă care s-a întins ca o caracatiță peste tot și ^suge^ tot și mai vor și Șpăgi și Comisioane ....

28 aprilie 2019 13:32

Ecce Kurrupt Astazi n-am supt nici o pula. Dragnea e plecat in Brazilia cu Irina, curva lui. Ce i-as mai linge coaiele...

28 aprilie 2019 10:21

Fiu de veteran din al doilea Razboi Mondial Ce-i mai intereseaza pe acesti indivizi care-si stabilesc PENSII NESIMTITE doar pentru ei, nu si pentru VETERANII DE RAZBOI. Probabil mai sunt vreo 2000 in toata tara si li se da un fel "ajutor" sa nu moara de foame, nu pensie. Cei cu pENSII NESIMTITE sunt 170 000. Caca-m-as in gura lor de PATRIHOTI!!!!

25 aprilie 2019 11:42

Marin Ia PSD cu pâine pensionare.

24 aprilie 2019 23:18

Marius Așa că pensionare să-ți cam iei gandu de la mărire fiindcă mult iubitul tau partid nu are bani să-ți dea. Nu te supăra mergi la vot dacă vrei mărire in toamna,așa le-a făcut și primărilor cu banii alocați de stat le-a spus că se mai gândesc în funcție de numărul de voturi aduse pe 26 mai. Asta e PSD oameni buni.

24 aprilie 2019 22:50

Ecce Kurrupt Adică carevasăzică, Fostul PZDac, Minciurianul, poveste șoc: "Opoponarii din opopoziție în frunte cu Pro Diaria vor fi la guvernare." Kuriștii chiar au luat-o razna, sau căcănarii își doresc lucrul bine făcut așa mult încât se screm cu puterea supranaturală a unui specimen Homo Superior care știe că viitorul ecce în sâmburii din căcatul prezent...

24 aprilie 2019 19:22

sVIN Tembelii de romani au mintea scurta. Chiar si cei din INVATAMANT care n-au primit priomisiunile facute de Tariceanu in 2008 de marire a salariilor cu 50%, sunt sigur ca-i vor vota. Unii au dat statul in judecata, caci Basescu a semnat legea ( despre asta nu se spune!!), dar Tariceanu s-a trezit fara bani si n-a pus-o in aplicare. Apoi a venit Boc, a venit si criza si n-a pus-o nici el in aplicare. Pana ce a fost dat in judecata cand s-a hotarat s-o ABROGE. Numai ca intre timp legea trebuia sa-si faca efectul si unele cadre didactice au primit acele diferente, altele nu au avut sindicat puternic si nu s-au interesat, asa ca n-au primit nici acum acele diferente. Cam asa va fi si cu LEGEA PENSIILOR . Nu vor fi bani. Nu se va pune in aplicare. Daca nu va fi ABROGATA guvernele viitoare vor fi date in judecata si istoria se repeta. Intre timp ei si-au rezolvat problema : PENSII NESIMTITE. Procurorul Balasoiu Gheorghe 73 000 lei/ luna, Procurorul Lazar 27 000 lei/luna. Meleșcanu ia 228.000/an lei de la MAE, de la Senat și de la două facultăți, adica 19 000 lei/luna. Mai puneti si salariul pe care-l are ca ministru de externe, adica vreo 27 000 lei/luna

24 aprilie 2019 15:09

Grig Politica PSD-istă aplicată mereu ^DUPĂ NOI, POTOPUL !^ le aduce succes.....stau pe bară puțin, își consolidează și ascund averile și ies iar la atac ....că Boc și Băsescu au tăiat pensii și salarii nespunînd că Romania a trecut în acea perioadă prin cea mai cruntă criza economică și financiară (în 2009 producția internă a scăzut cu 17% față de 2008 datorită factorului extern, Crizei Mondiale)...Așa fac și acum....Împrumută cu cele mai mari dobînzi posibile de pe piețile financiare să plătescă salarii mărite la bugetari și pensii (să-i voteze prostimea....). și de nu le iese, ^DUPĂ NOI, POTOPUL !^.PSD-iștii se duc PATRIOȚI ÎN EUROPA și este deajuns....prostimea mămăligară îi votează....L-ar vota ei pe Dragnea președintele țării și de ar fi în pușcărie la Jilava....ce contează ^amănuntele astea^ pentru PATRIOȚI ???....PATRIOTU este o specie PSD-istă la suprafață dar la INIMĂ și CREER este o specie TRĂDĂTOARE....Îi doare-n cur de Romania și poporul roman...Ei s-o ducă bine cu odraslele lor, să poată fura, lua Șpăgi și Comisioane fără să-i găjbească justiția...

24 aprilie 2019 13:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.