Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Elevii din Călărași au vizitat două nave, iar fregata „Regele Ferdinand“ a raportat „Misiune îndeplinită“.

Aflate într-un marş de instruire pe fluviu, monitorul 47 „Lascăr Catargiu“ şi vedeta blindată 179 „Posada“ au fost vizitate, miercuri, 17 aprilie, de elevii instituțiilor de învăţământ din Călăraşi. Activitatea de la Chiciu (Călăraşi) face parte din proiectul „Armata – O Școală Altfel“. Sute de copii de la școlile gimnaziale şi liceele din Călăraşi şi din împrejurimi au vizitat cele două nave fluviale, fiind curioşi să afle ce misiuni au acestea, cum este viaţa pe o navă militară şi la ce folosesc nodurile marinăreşti sau diferitele lucrări de matelotaj expuse.

De asemenea, instalaţiile de artilerie au fost puncte de atracţie pentru cei mici. Nu lipsite de interes pentru elevi, în perspectiva alegerii profesiei viitoare, au fost informaţiile oferite despre instituţiile de învăţământ de marină şi despre admiterea la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ din Constanţa, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ și Academia Navală „Mircea cel Bătrân“.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.