Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Gruparea islamistă locală National Thowheeth Jama'ath (NTJ), învinuită de autorităţile din Sri Lanka pentru sângeroasele atacuri de duminică, nu s-a mai făcut remarcată anterior decât prin deteriorarea unor statui budiste, acum câteva luni. Or, trecerea de la subminarea călugărilor budişti la atacuri spectaculoase de tip kamikaze împotriva unor hoteluri de lux şi biserici ale minorităţii creştine unde se oficia slujba de Paşte ilustrează o creştere semnificativă de forţă pentru o formaţiune extremistă puţin cunoscută, notează luni AFP.

Autorităţile din ţara insulară asiatică au arestat deocamdată 24 de persoane în legătură cu atacurile cu bombă de duminică, până acum nerevendicate.

Guvernul de la Colombo a desemnat NTJ drept responsabilă pentru exploziile soldate cu aproape 300 de morţi şi 500 de răniţi şi încearcă să stabilească dacă gruparea a beneficiat de susţinere externă. "Nu înţelegem cum o mică organizaţie din această ţară a putut face toate acestea", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.