Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe lângă faptul că nimeni nu garantează că noul „Robor” pe tranzacţii va fi mai mic decât cel pe cotaţii, orice refinanţare a unui credit existent implică şi costuri suplimentare. În plus, de marja şi comisioane nu vorbeşte nimeni. Iar băncile le vor creşte cel mai probabil, pentru a-şi acoperi costurile cu noua taxă pe activele bancare, scrie FinZoom.

Noua formă a OUG 114 prevede modificarea modalităţii de calcul a indicelui Robor (dobânda medie interbancară) şi includerea acestui nou indice în dobânda variabilă la creditele noi acordate populaţiei.

Dacă până acum Robor se stabilea pe baza cotaţiilor băncilor (cât cerea dobândă fiecare bancă pentru banii pe care îi dădea cu împrumut celorlalte bănci), de la 1 iulie acest indice se va calcula ca o medie a dobânzilor la care băncile fac efectiv tranzacţiile respective (dobânda cu care chiar se împrumută, nu doar o cotează).

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.