Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Inițiativa ministrului Carmen Dan de a trece la restructurarea Direcției Generale Anticorupție a produs un scandal uriaș în interiorul Ministerului Afacerilor Interne.

„Nu cred că am terminat cu corupţia din minister”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu prilejul ultimului bilanț al activității MAI.

Conform organigramei Ministerului Afacerilor Interne, structura specializată însărcinată cu prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului MAI este Direcția Generală Anticorupție (DGA). După ședința de bilanț a activității MAI, ministrul Carmen Dan a anunțat chiar intenția de a trece la restructurarea DGA.

„În perioada viitoare vor exista anumite modificări organizatorice la nivelul DGA. Activitatea DGA are două componente principale – prevenirea corupţiei şi combaterea acesteia. Consider că trebuie să existe un echilibru între aceste componente. Susţinem prevenţia atunci când demonstrăm că avem capacitatea să combatem. Am cerut recent directorului general o proiecţie asupra viitorului cadru organizatoric pornind de la două constatări pe care le-am avut faţă de activitatea Direcţiei de anul trecut. Prima priveşte faptul că activitatea DGA pe zona de prevenire s-a concentrat mult prea mult în cu totul alte zone, altele decât MAI. Din punctul meu de vedere, nu cred că am terminat cu corupţia din minister, ca să ne prioritizăm activitatea preventivă în alte domenii ale vieţii sociale - în învăţământ, în sănătate sau în administraţie. A doua observaţie priveşte zona operativă, iar cifrele sunt relevante: în 2018 DGA a efectuat cercetări cu privire la aproape 1.500 de suspecţi, din care numai 174 sunt angajaţi ai MAI. Adică puţin peste 10%. Restul de 90% din activităţi înseamnă că privesc alte domenii, pe bază de delegare de la Parchet. Pot să înţeleg mecanismul delegării din partea Parchetului, dar nu trebuie să uităm că această unitate s-a înfiinţat, în primul rând, pentru a gestiona problemele din MAI. Atât timp cât în minister mai există probleme de integritate, nu putem să ignorăm sensul pentru care s-a înfiinţat această structură. Vă anunţ sincer că mă gândesc să intervin legislativ pentru a readuce activitatea DGA la zona de competenţă pentru care a fost înfiinţată această unitate. MAI are nevoie de o astfel de structură de integritate şi nu de un alt Parchet!”, a declarat ministrul Carmen Dan.

Integral pe România LiberăComentarii

Victor Asta-i adevărata problemă !....Că DGA-ul anchetează politicienii din Gașca lui Madam Carmen Dan ....sau în sectoarele unde aceștia au responsabilități...și nu dă bine la Guvernarea PSD+ALDE-istă să mai fie îâncă o instituție ce să dovedească corupția din alte domenii ale vieţii sociale - în învăţământ, în sănătate sau în administraţie....Asta-i la fel cu avertizarea Șefului Poliției Circulației că va fi demis dacă colegilor Madamei Carmen Dan de la partid li se mai dau amrenzi sau retrage carnetul de conducere pe 3 luni că au mers cu viteză nepermis de mare depășind-o cu mult pe cea reglementată....(Cum s-a întîmplat cu Valcov, cu Ministru Muncii, cu Olguțu Manda....).S-a creat CASTA PSD-istă unde respectarea Legilor nu este pentru ea....Legile-s să fie respectate doar de prostimea mămăligară !!!....

23 aprilie 2019 7:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.