Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Inițiativa ministrului Carmen Dan de a trece la restructurarea Direcției Generale Anticorupție a produs un scandal uriaș în interiorul Ministerului Afacerilor Interne. Un ofiţer de rang înalt rupe tăcerea şi dezvăluie modul în care sunt schimbate cadrele cu funcţii de conducere după culoarea politică. Cazul va intra în atenția Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională.

În interiorul DGA s-au acumulat tensiuni care au „explodat” în momentul în care ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat că vrea să reorganizeze DGA. Directorul general al DGA, chestorul de poliție Cătălin Ioniță, a lansat un contra-atac la adresa ministrului de Interne – care este, teoretic, șeful său ierarhic.

Spre deosebire de Direcția Națională Anticorupție (DNA), subordonată Parchetului General și devenită celebră prin dosarele întocmite unor politicieni, DGA, înființată în anul 2005, are atribuții doar asupra angajaților MAI, astfel încât activitatea DGA nu este atât de vizibilă pentru opinia publică, explică ROMÂNIA LIBERĂ.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a decis reorganizarea DGA în baza unor sesizări, analize și rapoarte întocmite de „factori responsabili”, printre care și DGPI, serviciul secret al MAI, au precizat surse ministeriale, citate de CURENTUL. Această decizie a condus la escaladarea unui conflict între șefa de la Interne și chestorul Cătălin Ioniţă, șeful DGA, care a acuzat-o de minciună şi de imixtiuni în activitatea Poliţiei.

Șeful DGA, împuternicit în ianuarie 2018 să ocupe funcția de șef al Poliției Române, vorbește și despre acea perioadă când, deși a avut suspiciuni, a acceptat funcția, potrivit ADEVĂRUL. „Pentru a clarifica de la bun început, vreau să fac referire la prezentarea mincinoasă făcută de ministru, în luna ianuarie 2018 când în disputa politică cu premierul de la acea vreme Mihai Tudose s-a prezentat public un raport din care reiese că sunt de acord cu ocuparea funcţiei de Inspector General al Poliţiei Române.

Iată, vă prezint un raport înregistrat din data de 11.01.2018 din care reiese clar faptul că nu sunt de acord cu împuternicirea mea în funcţie. La acea vreme mi s-a pus în vedere să distrug acel raport, acesta fiind dovada clară că nu premierul minţea, ci ministrul de Interne. Ca urmare a presiunilor făcute, am început activitatea ca Inspector General, însă nenumăratele imixțiuni în activitatea firească a I.G.P.R. creau tensiuni permanente”, a declarat chestorul Ioniță, citat de EVENIMENTUL ZILEI.

 Mai mult, acesta susține că a fost supravegheat, anunță GÂNDUL. „Am aflat imediat de faptul că faţă de şeful Poliţiei Române se desfăşoară activităţi de supraveghere operativă, de asemenea şi asupra familiei mele, existând martori şi probe video în acest sens. Am înştiinţat conducerea D.G.P.I., însă nu s-a întâmplat absolut nimic, din contră”, a spus acesta.

După scrisoarea chestorului, ministrul Carmen Dan s-a declarat dezamăgită. „Acum, domnul Ioniță spune foarte multe lucruri. Ce pot eu să fac în situația asta decât să îl las pe domnul Ioniță să spună ce are de spus pentru că niciodată nu am considerat că e cazul să pun eu căluș la gura unui om care vrea să vorbească. De ce vorbește tocmai acum, este o întrebare (...) Este trist pentru mine că un ofițer de carieră care invocă onoarea își pune uniforma în cap în modul acesta”, a declarat, ieri, Carmen Dan.

În poveste a intrat și fostul premier Mihai Tudose, care, afirmă CAPITAL, ar putea fi considerat precursorul acestui incendiu mocnit, care a răbufnit dintr-o dată, a profitat de moment și a făcut-o „mincinoasă” pe Carmen Dan. „Mincinoasă. Agresivă și Incompetentă. O reprezentare perfectă a omului lu’ Dragnea. Ministrul de Interne... Carmen Dan (...)

Vă aduceți aminte cum în Ianuarie 2018 am cerut demisia acestei ,,doamne” fiindcă minte și are o agendă proprie în cadrul ministerului... Atunci ,,partidu’” a luat foc, am fost făcut misogin și evident deconspirat ca fiind securist și trădător... Acum, Chestorul Ioniță recunoaște că ,,doamna” a mințit și nu numai ci și o serie de abuzuri și presiuni care nu au nici o legătură cu ceea ce trebuie să fie un ministru de interne“.

În aceste condiții, vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, solicită audierea de urgenţă a şefului DGA, Cătălin Ioniţă, şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, miercuri, în Comisia de Apărare pentru a lămuri acuzaţiile lansate în spaţiul public, anunță COTIDIANUL.

În Ministerul de Interne scandalurile se tin lant, cu grave prejudicii de imagine pentru principalul partid de guvernamant, dupa ce ministrul a deschis prea multe fronturi prin ”executiile sumare” ordonate impotriva unor sefi de structuri care, totusi, au ajuns acolo prin niste concursuri, fara a fi imputerniciti politic, constată NAȚIONAL. Culmea este insa ca dintre toate aceste razboaie declansate de Carmen Dan nici macar unul nu a fost pentru salvarea sau impunerea vreunui ofiter asumat politic de PSD, desi doar ”ciuma rosie” deconteaza ”boroboatele” acesteia.


Comentarii

v, militant PSD Dragnea fute-n cur si-n gura rezistacii. Pe toti cei 95% care nu au incredere in ei.

23 aprilie 2019 21:04

Marius Asta a mai bușit odată PSD-ul în 10 august 2018. Atunci români au scrajnit din dinți și au tăcut dar nu vor uita bătăile și gazările din piata. Pe 26 mai la alegerile europarlamentare se vor răzbuna.

23 aprilie 2019 20:05

Liviu Satan Dragnea Mai v, futu-ti gura ma-tii. Eu sunt fiu de militian.

23 aprilie 2019 18:54

Poate produce ceva bun pt tara gasca lui Draknea? scarboase fiinte!

23 aprilie 2019 18:52

v Nu stiu ce vrea si Carmen Dan asta, doar militia, pardon politia functiona perfect.

23 aprilie 2019 16:23

Carmen Dan, cel mai pervers ministru ever? Sau doar incompetent? Poate ambele...

23 aprilie 2019 15:38

S-a dovedit ca Tudose avea dreptate minciuna are picioare scurte

23 aprilie 2019 14:19

Carmen Dan- o Udrea mai stearsa, dar la fel de curva Futem în cur ofițerii competenți

23 aprilie 2019 12:50

Marius Cine se aseamănă se adună.

23 aprilie 2019 12:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.