Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Duelul declarativ dintre şeful PSD, Liviu Dragnea, şi ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, tulbură apele la vârful coaliţiei de guvernământ, în condiţiile în care atitudinea sfidătoare a ieşeanului este susţinută, în spatele uşilor închise, de şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Tensiunile sunt în derulare, în condiţiile în care vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a plecat ca ars de la mitingul PSD din Iaşi, acuzându-şi aliaţii că găsesc de cuviinţă să vorbească numai despre „marile împliniri” ale social-democraţilor, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

Ministrul demisionar al justiţiei, Tudorel Toader, începe să facă dezvăluiri pe Facebook. Duminică seară, Tudorel Toader a scris că proiectele de acte normative erau aduse la avizare cu câteva ore înaintea şedinţelor de guvern, iar apoi se invocau întârzieri ale Ministerului Justiţei. Tudorel Toader, citat de DIGi24,mai scrie că uneori se întâmpla şi invers: mai întâi se vorbea despre întârziere, după care proiectul era trimis pentru avizare.

„O simpla întrebare! Recunoaște cineva faptul că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu câteva ore înaintea ședintei de Guvern, ca apoi să evoce o anumită întârziere de la MJ ? PS: Adevărat este și faptul că uneori se " întampla" exact invers - mai întâi se evoca întârzierea la MJ, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare”, scrie Tudorel Toader pe Facebook.

Tudorel Toader l-a avertizat încă de sâmbătă pe Liviu Dragnea, că va publica, luni, o situaţie statistică, amintește ANTENA3. „MJ nu a blocat și nici nu a întârziat procedura de avizare și de adoptare a actelor normative. În acest sens, luni voi publică și situația statistică! PS: nu voi mai rămâne în stare de pasivitate față de multele dezinformări!”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Precizarea lui Toader vine după ce Dragnea l-a acuzat că ar fi blocat OUG pentru simplificarea procedurilor la achizițiile publice. La finalul mitingului de sâmbătă de la Iași, președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut o conferință de presă în care a vorbit despre remanierea guvernamentală și l-a atacat pe ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, amintește ROMÂNIA LIBERĂ.

„Sigur mai rău nu poate fi. De la acel minister (c.n. Justiției) au venit pe această OUG în permanență observații, observații și puncte de vedere negative că nu trebuie făcută. Eu sper ca în următoarea ședință de guvern să găsească totuși, nu știu, Ioahnnis va numi, nu va numi, un interimar va trebui să funcționeze la acel minister, care să sperăm că va gândi în spiritul programului de guvernare, nu să pună în continuare piedici”, a adăugat președintele PSD.

După Liviu Dragnea, și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a acuzat duminică că a lansat ordonanța pe achiziții, însă a primit 17 pagini de observații de la Ministerul Justiției, printre care și aceea de a obține un aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT). „O aberație!”, a spus ministrul, citat de COTIDIANUL.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. După ce inițial Tudorel Toader părea că-i va pune probleme lui Liviu Dragnea și va perturba viața liniștita de la Palatul Victoria, ulterior a revenit asupra deciziei și și-a prezentat demisia.

Conform surselor CAPITAL, ministrul s-a răzgândit cu privire la demisia sa pentru că i s-ar fi explicat că poate pierde și ceea ce i-a mai rămas, mai exact funcția de rector la Universitatea Ioan Cuza din Iași. Peste câteva luni urmează din nou alegeri pentru această poziție și nu de puține ori învingătorul la puncte din acest tip de concurs s-a decis politic.

În acest moment, pe masa preşedintelui Klaus Iohannis au ajuns: solicitarea de revocare a lui Tudorel Toader, demisia lui Toader şi propunerea ca Eugen Nicolicea să devină noul ministru al Justiţiei. ADEVĂRUL susține că există două soluţii pentru preşedinte: fie trage de timp până la referendum, riscând criticile PSD, fie cade la înţelegere cu premierul pentru un interimar la Justiţie. De cealată parte, Liviu Dragnea are la îndemână o variantă pe cât de sigură, pe atât de riscantă: restructurarea Guvernului.

Pentru a avea un nou titular la Justiţiei, mai întâi e nevoie de un decret prezidenţial pentru vacantarea postului ministerial. Aşadar, Klaus Iohannis trebuie să accepte, la alegere, revocarea sau demisia lui Tudorel Toader. Anul trecut, pe fondul conflictului dintre Preşedinţie şi PSD privind numirea Liei Olguţa Vasilescu în Guvern, CCR a statuat că şeful statului nu poate să blocheze dorinţa premierului de a remania un ministru. Deci Iohannis nu se poate opune ca Tudorel Toader să plece din Executiv. CCR nu a stabilit însă și un număr de zile în care preşedintele trebuie să accepte demisia unui ministru.

Și astfel, demisiul și demisionarul, practic de două ori plecatul Tudorel Toader deocamdată rămâne ministrul al Justiției în guvernul lui Liviu Dragnea și începe să dea din casă.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă exprimați opinia: Credeți că va accepta președintele Klaus Iohannis nominalizarea deputatului PSD Eugen Nicolicea pentru portofoliul Justiției?


Comentarii

pute a căcat, deci e aurolacul Ecce Cur Rupt, psd-ist din naștere Ultimele 3 postari ii apartin.

23 aprilie 2019 0:19

Aiurel Colceriu Ia hai mai bine sa ne unim (la un congnac Milcov, .m.) sa sugem EURO-poolla cu totii cot la bot, ca nu se stie de unde sare EURO-iepurele!!!

23 aprilie 2019 0:12

Aiurel Colceriu Ia hai mai bine sa ne unim (la un congnac Milcov, .m.) sa sugem EURO-poolla cu totii cot la bot, ca nu se stie de unde sare EURO-iepurele!!!

23 aprilie 2019 0:12

Florin Bilei Sa stiti ca la o adica-doua io sunt gatasa-i sug poollasi lu' alde Toader - totu' e sa-mi sporeasca capacitatea de "absorbtie" de "fonduri" de EURO-SPAGA (free-tax, n.m.)! Cu respect, FB

23 aprilie 2019 0:03

Borfasii lui dracnea PLUS Mircea Ivanescu: sa sugem EURO-poolla (cu abnegatzie si daruire de sine, n.m.) & sa 'REZISTAM (în chilotzi, la metrou, n.m.) cum se cuvine!

22 aprilie 2019 23:59

Borfasii lui dracnea Sunt io, (vaca aia supraponderala de) Coria Creatza (EURO-CIUMA-ROSIE, n.m.) si as dori sa fuck un (sex-)appel sa ma votatzi la PE! Cu respect, CC a CE a mUiE

22 aprilie 2019 23:58

Ecce Kurrupt Duelul declarativ între Maestrul Justiției și clanța de la ușa biroului pe care PZDacii i-au deschis-o larg să poată meseriașul pleca fără probleme, ecce o scenetă distractivă pe care analiștii o savurează ca pe un ceai fierbinte și gustos sorbit cât mai gălăgios posibil... Probabil ajută la alinarea durerilor de sfinkter...

22 aprilie 2019 23:12

Ecce Kurrupt, militant PSD Dragnea-mi fute adânc găoaza, de m-apuca toata groaza.

22 aprilie 2019 16:51

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD Nu vreau bani si nici valută, vreau pe Dragnea să ma fută!

22 aprilie 2019 13:37

Borfasii lui dracnea Borfașii guvernamentali joacă tot mai obraznic, nu se mai feresc de ochii lumii, nu le e teamă că-i vede electoratul în timp ce ei, bandiții patrihoți, cu banditul-șef în fruntea turmei, DRACnea, își împart prada și strigă-n gura mare: v-am furat, bă, și-o să vă furăm și mai tare! O să vi-l dăm pe Nicolicea la Justiție, să vă pună pe toți în lanțuri, pe toți cei ce scrieți tâmpenii pe feisbucu’ vostru nenorocit și nu-l lăsați în pace pe domnu’ Dragnea, iar de noi n-o să se mai lege neam de neamul procurorilor, băi, amărăștenilor, vom anestezia zece generații de judecători, ne vor mânca din palmă, se vor gudura pe lângă noi să le permitem să respire, căci noi vom fi Alfa și Omega, Mama și Tata, Începutul și Sfârșitul, vă veți închina la noi ca la adevărații Dumnezei!

22 aprilie 2019 13:24

Serban Nicolae Junona, am poze cu tine facand sex anal.

22 aprilie 2019 12:49

JUNONA Presedintele Johanis NU trebuie sa accepte demisia dlui Toader, un profesionist de clasa inalta, un magistrat care a lucrat pt Poporul Roman, nici pt. psd, nici pt. Dragnea.

22 aprilie 2019 11:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.