Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Chişinău, că este îngrijorat cu privire la evoluţiile din Republica Moldova, după invalidarea alegerilor pentru Primăria Chişinăului, în care Andrei Năstase a fost ales primar general, subliniind că PNL sprijină parcursul Republicii Moldova de integrare în Uniunea Europeană.

"Partidul Naţional Liberal sprijină cu toată puterea la nivel european parcursul Republicii Moldova de integrare în Uniunea Europeană. De asemenea, sprijinim procesul de democratizare, procesul de pătrundere pe scară largă a Republicii Moldova a tuturor valorilor, principiilor care stau la baza funcţionării Uniunii Europene, pentru ca fiecare cetăţean al Republicii Moldova să poată să beneficieze de asocierea de astăzi cu Uniunea Europeană şi în perspectivă de şansa ca Republica Moldova să devină stat al Uniunii Europene", a afirmat Orban la o conferinţă de presă organizată la Chişinău.

El a spus că actul de voinţă al cetăţenilor din Republica Moldova este nesocotit atât de forţele oligarhice, cât şi de forţele politice pro-ruse.

"Îmi mărturisesc profunda îngrijorare faţă de evoluţiile din Republica Moldova, după ce am asistat la invalidarea alegerilor pentru Primăria Chişinăului, în care Andrei Năstase a fost ales primar general al Chişinăului, prin voinţa exprimată de cetăţenii din Chişinău. Iată că astăzi, după alegerile pentru Parlamentul Republicii Moldova, alegeri în care cetăţenii Republicii Moldova s-au exprimat, actul de voinţă al cetăţenilor este nesocotit şi atât forţele oligarhice, cât şi forţele politice pro-ruse, încearcă să calce în picioare voinţa exprimată de cetăţeni, împiedicând funcţionarea Parlamentului Republicii Moldova. Este un act de încălcare a celor mai elementare principii democratice, care trebuie să stea la baza funcţionării Republicii Moldova, şi reflectă un joc politicianist perfid atât din partea PSRM, cât şi din partea PDM, care arată că nu le pasă de ceea ce au vrut oamenii şi care împiedică, practic, funcţionarea democratică a Republicii Moldova", a adăugat liderul PNL.

Integral pe AgerpresComentarii

Aleoșka Noi nu suntem români!!!

21 aprilie 2019 20:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.