Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului "Matei Balş", spune despre meningită, că este, în general, boala care ucide cel mai rapid.

Meningita este una dintre bolile care ucid cel mai rapid iar măsurile de prevenţie sunt aproape inexistente, avertizează specialiştii. Este ceea ce spune şi managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, medicul Adrian Streinu Cercel, într-o declaraţie făcută MEDIAFAX.

„Meningita, în general, este una dintre cele mai rapid-ucigătoare boli. (..) Este o boală infecţioasă care poate să recunoască mai mulţi agenţi care o pot determina. Sunt meningitele aşa-zise, purulente, care sunt date de bacterii, cum este meningococul, pneumococul. Sunt meningite cu aşa-zis lichid clar, care sunt date de virusuri sau de bacilul Koch, tuberculoză”, a mai spus Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.