Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Alertă în Bușteni unde cinci turiști germani au rămas blocați din cauza zăpezii abundente. Oamenii s-au aventurat pe un traseu închis la această vreme, cu intenția de a ajunge la Sfinx. Au rătăcit drumul și nu au mai putut înainta.

Salvamontiștii fac eforturi să ajungă cât mai repede în zona Jepcii Mici. Ninge abundent și oricând se poate declanșa o avalanșă, iar riscul instalării hipotermiei e foarte mare. ”Acțiunea se desfășoară contra-cronometru. Tot traseul e înghețat. Turiștii au ignorat toate indicatoarele. Într-adevăr am demarat operațiunea foarte târziu. Procedura noi nu o înțelegem. S-a ținut linia ocupată și am aflat foarte târziu despre ei. Colegii mei care sunt în față mai au 20 de minute. Cu toții vom ajunge în 30 de minute. Abia am terminat o intervenție cu patru persoane, care erau în teneși. Noi am intervenit imediat și am reușit să îi salvă,”, a declarat Gheorghe Haiduc, șef Salvamont Bușteni.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.