Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Foştii ofiţeri de Securitate care au trădat şi au fugit din ţară şi, ulterior, au fost condamnaţi la moarte de regimul comunist nu scăpau de mâna lungă a Securităţii.

După ce erau identificaţi, li se aflau noua identitate şi domiciliul, o echipă pleca după ei pentru a-i ucide. După fuga lui Mihai Pacepa în vara anului 1978 în Statele Unite ale Americii, Securitatea a demarat o anchetă fără precedent, care a dezvăluit cât de putred era sistemul armatei secrete a dictatorului, că adjunctul şefului Direcţiei Generale de Informaţii Externe şi totodată mâna dreaptă a lui Nicolae Ceauşescu îi protejase pe cei care reuşiseră să fugă înaintea lui. Despre problema spionilor lui Ceauşescu care l-au trădat s-a ocupat şi cercetătorul Liviu Ţăranu, de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. El vorbeşte despre evoluţia Direcţiei de Informaţii Externe şi defectorii din spionajul românesc (1958 – 1978), într-o lucrare publicată în revista semestrială „Caietele CNSAS“.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.