Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Legislația modificată în anul 2018 a rezultat o creștere semnificativă a sumelor alocate partidelor, până la un total de aproximativ 37 de milioane de euro. Subvențiile alocate în 2018 au crescut de peste 20 de ori față de cele din urmă cu 10 ani, mult peste rata inflației sau a creșterii PIB, conform unui raport Expert Forum.

Reglementările privind cotele alocate partidelor de la bugetul de stat s-au modificat în 2018, prin Legea 34, ca urmare a unei inițiative a social-democratului Mircea Drăghici.

Integral pe CapitalComentarii

Grigore Păi cînd ai un HOȚ în fruntea partidului și unul mai mare CONSILIER ECONOMIC LA GUVERN (Dragnea și Vîlcov- amandoi Infractori Condamnați cu acte juridice în Primă Instață, primul de 3,5 ani si celălalt de 8 ani cu executare)....furi și hoțești cu Legile și OUG-urile în mînă....de ce au anihilat Justiția, călăresc procurorii și au ocupat toate instituțiile de verificare și control ale țării ???....Ca să fure nestingheriți.....Hoții pe fată direct din Buget....și ne mai mirăm că nu se fac spitale, școli, gradinițe, autostrăzi și alte investiții.....că bănetul țării este sifonat și furat aiurea...și aceștia-s banii din taxele și impozitele prostimii mămăligare....

20 aprilie 2019 9:10

Pai cum sa nu faca astia spume la gura la cati bani le baga DRACnea pe gat! Bogdan Chirieac conduce acum DC News, site de știri cu o agendă pro-PSD. Prezent foarte des în studioul Antenei 3, Chirieac retransmite mesajele lui Liviu Dragnea fără rușine. A fost o lungă perioadă jurnalist de politică externă al “Adevărului” condus de Tinu și CTP, dar, simultan, făcea și afaceri cu echipamente de comunicație de uz militar. Marius Pieleanu este sociolog și încă unul foarte apropiat de PSD. Nu ezită să încheie contracte pe bani publici și se revanșează la Antena 3, unde, foarte des, intră perfect în rolul de propagandist al partidului sau al lui Dragnea. Mirel Palada este, de asemenea, sociolog. Deși i-a fost purtător de cuvânt premierului Victor Ponta, nu are absolut nici un fel de problemă din a lua bani atât de la PSD-ul lui Dragnea, cât și de la PMB, condusă de Gabriela Firea. Răzvan Savaliuc și Adina Anghelescu-Stancu sunt fondatorii site-ului de intoxicări "Lumea justiției". Sunt aproape zilnic prezenți la Antena 3, unde răspândesc teorii abracadabrante despre statul paralel și "abuzurile" justiției împotriva unor politicieni ca Dan Voiculescu. Anca Alexandrescu este consultant politic de cursă lungă, a lucrat pentru Adrian Năstase, Sorin Oprescu, Victor Ponta, acum este cerberul lui Liviu Dragnea în Palatul Victoria. Este fiica jurnalistului Horia Alexandrescu, a fost căsătorită cu Dan Andronic. Un rest de plată, 161.000 de lei, a avut și Abis Media SRL, firma Ancăi Alexandrescu, consilier al premierului Viorica Dăncilă.

19 aprilie 2019 16:14

Justițiarii plătiți ai PSD Alți „jurnaliști" care au facturat prestații pentru PSD au fost Răzvan Savaliuc și Adina Anghelescu-Stancu de la Luju.ro (308.216 lei prin firma Jurindex Media SRL) și Liviu Alexa, deținător al Ziar de Cluj și al NCN TV (431.000 de lei prin Pagina Ciudatului SRL). Doru Bușcu este jurnalist de aproape 30 de ani. A înființat „Academia Cațavencu" la începutul anilor '90, un săptămânal de satiră și investigații care a sfârșit falimentar după ani de zile în proprietatea lui Sorin Ovidiu Vântu. Acum, Bușcu conduce "Cațavencii", o publicație asemănătoare "Academiei Cațavencu" la care lucrează o mică parte din cei care, acum zece ani, scriau la AC. În paralel, Doru Bușcu este consilier al lui Liviu Dragnea. Unul atât de apropiat încât multe surse îi plasează împreună la Scroviștea în dese rânduri. Horia Mihălcescu a fost consultant de imagine al PSD, mai întâi pentru Gabriela Firea, apoi pentru Liviu Dragnea. Din toamna acestui an, însă, s-a retras din relația cu social-democrații. Mihălcescu este căsătorit cu Carmen, fostă Moldovan, parlamentar PSD de câteva mandate.

19 aprilie 2019 16:02

Câți bani primesc direct de la PSD unii jurnaliști și analiști Câți bani primesc direct de la PSD unii jurnaliști și analiști 10 milioane de lei! Atât încasează o serie de analişti şi jurnalişti de la PSD, care îi plătește cu fondurile primite de partid din banii publici. Între 17.000 și 52.000 de euro, lunar, pentru Doru Bușcu. Atât ar fi virat PSD din iulie 2016 şi până în prezent în contul unor firme controlate de acesta. Banii ar fi fost primiţi pentru a avea prestaţii televizate în sprijinul partidului condus de Liviu Dragnea. Lista continuă cu jurnalistul Bogdan Chirieac, cel care prin firma sa a încasat în acest an de la PSD peste un milion de lei. Aceeaşi sumă se regăseşte şi în cazul sociologului Marius Pieleanu, în timp ce Mirel Palada a încasat puţin peste 200.000 de lei. Alți jurnaliști care au facturat prestații pentru PSD au fost Răzvan Savaliuc și Adina Anghelescu-Stancu. În cazul lor este vorba de peste 300.000 de lei. Şi Marius Ghilezan a fost recompensat de partidul condus de Liviu Dragnea cu 120.000 de lei. Mai mulţi bani a primit Liviu Alexa, peste 430.000 de lei. PSD şi-a permis luxul să plătească toţi aceşti jurnalişti şi analişti, pentru că primește lunar de la Autoritatea Electorală Permanentă 8 milioane de euro. Seară de seară îi vedem la televizor. Comentează, analizează, despică firul în patru, țipă, își dau ochii peste cap și se plâng de nedreptățile „statului paralel". Susțin în schimb, fără să clipească, politica partidului de guvernământ. Opiniile lor nu sunt deloc dezinteresate.

19 aprilie 2019 15:54

Taxă de protecție de la firmele de casă ale lui Dragnea Taxă de protecție de la firmele de casă ale lui Dragnea Pe lângă contractele cu PSD, Kirchhoff Consult SRL a făcut consultanță și pentru societăți care, aparent, n-au nicio legătură cu politica. Numai în ultimele 15 luni, între iunie 2017 și septembrie 2018, firma lui Mihălcescu a încasat 1.575.840 de lei de la Farmavet SA. Companie deținută de nimeni altul decât Sorin Paul Stănescu, zis și "Regele pestei porcine", vechi prieten al lui Dragnea și cel care, la sfârșitul lunii august, i-a nășit fiul. Alți clienți ai firmei Kirchhoff Consult SRL sunt Premier Energy (fond ceh de investiții), Strabag SRL (deținută, prin intermediari, de către oligarhul rus Oleg Deripaska) sau Graffiti Red (a lui Cristian Burci, patronul ziarului Adevărul). Alți beneficiari: Drăghici, Chirieac, Pieleanu, Palada Tot de banii publici cheltuiți de PSD s-a bucurat și soția trezorierului PSD Mircea Drăghici. Firma deținută de Georgiana Drăghici, Absolut Top Media & More SRL, care a deținut o televiziune în Argeș, a primit două milioane de lei de la partid. Bogdan Chireac Un alt beneficiar este „jurnalistul" și „analistul" Bogdan Chirieac, prin firma Press Media Electronic SRL, care a încasat anul acesta de la PSD nu mai puțin de 1.157.149 de lei. Și firmele lui Marius Pieleanu (Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde SRL și Psyho Global Consult SRL) au încasat peste un milion de lei de la partidul lui Dragnea. Colegul lui, sociologul Mirel Palada, fost membru PSD, a primit și el, prin Sociopol SRL, suma de 213.188 de lei din subvenția de la stat. O altă firmă plătită de PSD a fost Federal Media Partner SRL, deținută de Ionuț Alexandru Iordăchescu, un apropiat al mogulului fugar Sebastian Ghiță. Suma primită - 485.000 de lei.

19 aprilie 2019 15:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.