Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Principalul anchetator de după 1989 în dosarul Revoluției a fost procurorul ceaușist Dan Voinea care a încasat din pensie până acum peste 15 miliarde de lei și dacă va trăi până la 90 de ani, acesta va încasa din pensii peste 1,5 milioane de EURO. La momentul pensionării lui Voinea în 2009, la vârsta de 59 de ani, Codruța Kovesi, procuror general la acel moment, afirma că nu trebuia aprobată decizia de pensionare deoarece acesta „a săvârşit grave abateri constând în încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la incompatibilităţi şi exercitarea funcţiei cu rea-credinţă dar acţiunea disciplinară a rămas fără obiect, ca urmare a pensionării.

Integral pe CurentulComentarii

Între 17.000 și 52.000 de euro lunar pentru Bușcu Din iulie 2016 și până în prezent, PSD a virat în contul Kirchhoff Consult SRL suma totală de 1.557.067 lei, echivalentul a 338.000 de euro. La rândul său, firma lui Doru Bușcu, Lafix Media SRL, a încasat de la firma lui Mihălcescu peste 2 milioane de lei, echivalentul a 440.000 de euro. În medie, asta înseamnă 17.000 de euro pe lună, adică aproape 600 de euro pe zi pentru "cațavencul" lui Dragnea. De ce ar plăti o firmă de consultanță politică 17.000 de euro lunar către firma unui jurnalist? Mihălcescu, personal, nu are nevoie de nici un fel de serviciu de la Bușcu. Dragnea, însă, are. Între octombrie 2017 și aprilie 2018, același "jurnalist" a mai primit de la Kirkhhoff Consult SRL un mizilic de 73.785 de lei, dar pe cealalată firmă, Mediadraft SRL. Pe aceeași firmă, în ultimele șase luni ale acestui an, a mai primit încă 1.139.632 de lei, adică aproape 250.000 de euro, de la International Brand Consultants SRL, controlată de apropiații lui Dîncu. Adică peste 35.000 de euro pe lună. Practic, timp de o jumătate de an, Bușcu a încasat, lunar, 17.000 de euro pe o firmă și 35.000 de euro pe alta. Un total, deci, de 52.000 de euro pe lună. O sumă care poate părea exorbitantă, dar, ce-i drept, a fost un an greu pentru Dragnea și consultanții lui. Mihălcescu, însă, a refuzat să spună dacă din banii de la PSD a făcut plăți și către Bușcu. Cea de-a doua sursă generoasă de venit pentru Bușcu, firma International Brand Consultants SRL, a încasat de la PSD, în perioada mai-octombrie 2018, suma totală de 1.534.375 de lei, adică aproximativ 334.000 de euro.

19 aprilie 2019 15:46

Propagandistii PSD Pentru a-și încasa „onorariile" cât mai discret, propagandiștii media folosesc o schemă financiară bine pusă la punct. Ingineria este destul de simplă: PSD plătește în baza unor contracte două firme deținute de consultanții de casă ai lui Dragnea, iar acestea virează banii mai departe către firmele „jurnaliștilor" și „analiștilor". Sumele provin din subvenția plătită de stat, adică de noi toți, partidelor politice parlamentare. „Cațavencul", campion la contracte de consultanță Pe primul loc la capitolul "încasări de la PSD" stă Doru Bușcu, consultantul cel mai intim al lui Dragnea. În timpul liber, el se dă și editorialist la gazeta de satiră "Cațavencii”. Însă banii serioși, pentru vila din Dorobanți și mașinile de lux, nu vin din leafa de "jurnalist", ci din plata serviciilor de consultanță prestate pentru PSD. Antrenat în "afaceri" de Sorin Ovidiu Vîntu, Doruleț, cum îl alinta fostul lui mogul, deține două firme: Lafix Media SRL și Mediadraft SRL. Prima funcționează de ani buni, a doua a fost înființată în primăvara acestui an. În Lafix Media SRL, Bușcu deține părți sociale împreună cu soția (el are 80%), în vreme ce Mediadraft SRL este integral a lui. Singurele surse de venituri ale celor două firme sunt contractele încheiate cu alte două firme: Kirchhoff Consult SRL, deținută de Horia Mihălcescu (până de curând, șeful comunicării lui Dragnea și soțul unei deputate PSD) și International Brand Consultants SRL, controlată de apropiați ai fostului ministru Vasile Dîncu.

19 aprilie 2019 15:43

Câți bani primesc direct de la PSD unii jurnaliști și analiști 10 milioane de lei! Atât încasează o serie de analişti şi jurnalişti de la PSD, care îi plătește cu fondurile primite de partid din banii publici. Între 17.000 și 52.000 de euro, lunar, pentru Doru Bușcu. Atât ar fi virat PSD din iulie 2016 şi până în prezent în contul unor firme controlate de acesta. Banii ar fi fost primiţi pentru a avea prestaţii televizate în sprijinul partidului condus de Liviu Dragnea. Lista continuă cu jurnalistul Bogdan Chirieac, cel care prin firma sa a încasat în acest an de la PSD peste un milion de lei. Aceeaşi sumă se regăseşte şi în cazul sociologului Marius Pieleanu, în timp ce Mirel Palada a încasat puţin peste 200.000 de lei. Alți jurnaliști care au facturat prestații pentru PSD au fost Răzvan Savaliuc și Adina Anghelescu-Stancu. În cazul lor este vorba de peste 300.000 de lei. Şi Marius Ghilezan a fost recompensat de partidul condus de Liviu Dragnea cu 120.000 de lei. Mai mulţi bani a primit Liviu Alexa, peste 430.000 de lei. PSD şi-a permis luxul să plătească toţi aceşti jurnalişti şi analişti, pentru că primește lunar de la Autoritatea Electorală Permanentă 8 milioane de euro.

19 aprilie 2019 15:37

FARA PENSII SPECIALE=PENSII NESIMTITE 18 500 lei lunar pensie inseamna 17 PENSII MEDII. Deci acest procuror care i-a condamnat pe Elena si Nicolae Ceausescu prin minciuni ordinare, el care a tergiversat procesul REVOLUTIEI, dar si a Mineriadei din 13-14 iunie 1990, tocmai se lafaie cu o PENSIE NESIMTITA, cat 17 cetateni romani. Ganditi-va romani cacael sunt multi. Cu pensii mai MARI sau mai MICI sunt peste 170 000 de PENSII SPECIALE. Cu banii dati de pomana acestori LEPRE?CANCERE ale Romaniei s-ar putea construi anual o AUTOSTRADA. Forta de munca se aduce, daca sunt bani, iar banii se duc in buzunarelor acestor INDIVIZI!!!!!!

19 aprilie 2019 15:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.