Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liviu Dragnea ia în calcul să treacă Guvernul din nou prin votul Parlamentului, cu scopul de a-l obliga pe Klaus Iohannis să-l numească pe Eugen Nicolicea la Justiţie, susţin surse social-democrate. Însă coaliţia PSD-ALDE are o majoritate pe muchie de cuţit. Voturile UDMR ar fi din nou decisive.

Liderul PSD Liviu Dragnea le-a tranmis colegilor de partid că va aştepta câteva zile ca preşedintele Klaus Iohannis să-l accepte pe Eugen Nicolicea ca ministru al Justiţiei, în caz contrar va trece la planul de rezervă: schimbarea structurii Guvernului, o procedură pe cât de avantajoasă pentru Dragnea, pe atât de riscantă. Avantajoasă, pentru că preşedintele ar fi obligat să accepte noul „buchet“ de miniştri PSD. Spre deosebire de procedura remanierii guvernamentale, când şeful şeful statului poate refuza un ministru, schimbarea structurii guvernului îl transformă pe Iohannis într-un simplu notar care semnează decretele de învestire în funcţie pentru noii demnitari. Însă măsură e foarte riscantă, ţinând cont de actuala aritmetică parlamentară. Coaliţia nu mai are majoritate la Camera Deputaţior, dar compensează cu garnitura de senatori. După plecările masive dinspre Putere la ProRomânia, PSD şi ALDE mai au în total 240 de deputaţi şi senatori, doar cu 7 mai mulţi peste limita majorităţii. „Nu riscă nimeni să meragă la vot în Parlament când situaţia e atât de strânsă. Nu pierde Dragnea puterea cu mâna lui“, susţin surse din PSD pentru „Adevărul“.

Integral pe AdevărulComentarii

Karikatura asta de om Nicolicea se numără printre tâlharii de bază ai banditului Dragnea în operațiunea de distrugere a justiției, deci a statului român. Conduce comisii juridice deși a făcut Dreptul pe la 50 de ani, la o privată din Drobeta Turnu Severin, forma ID (Învăţământ la Distanţă). Spiru Haret, of course. Fabrica de diplome a tovarășului Bondrea, nu ilustrul ministru al Educației antebelice. Nicolicea – revoluționarul Șmenar desăvârșit, și-a procurat certificat de revoluționar, ca să-și tragă și de-acolo niște foloase. Faptele sale de vitejie din decembrie ’89 au rămas necunoscute și reprezintă secret de stat. O fi luptat cu teroriștii la Severin, unde singurele victime ale terorii au fost gurmanzii care au mâncat prea mult caltaboș, ajungând la Urgență cu dureri de burtă. Impostura în forma ei pură. Nicolicea e parlamentar din 1992, aflându-se în al 27-lea an de deputăție. N-a lăsat în urmă nicio faptă bună, doar o dâră de dihor. În 1994 a cerut ca Regele Mihai să fie declarat persona non grata, astfel încât monarhul să nu mai poată intra niciodată în România. Exact ca pe vremea lui Stalin. O asemenea balegă umană nu va deveni ministru cu semnătura lui Iohannis. Garantez.

19 aprilie 2019 12:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.