Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele PSD, Liviu Dragnea pare că a reuşit imposibilul şi va fi salvat de Curtea Constituțională. cel puţin asta reiese din ultimele sale declaraţii. Şeful PSD a vorbit cu însuflețire despre o posibilă reluare a procesului său, pe un ton destul de sigur, arătând că are numeroase detalii în privinţa viitorului care îl aşteaptă. Cu „caii mari“ de dârlogi, liderul PSD abia așteaptă să-i încalece.

UPDATE- Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, vineri, pentru a treia oară, decizia asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie. Decizia a fost amânată pentru data de 20 mai, adică, amintește DIGI24, exact data la care Liviu Dragnea și-ar putea afla la Înalta Curte sentința definitivă în dosarul angajărilor fictive.

Liviu Dragnea a confirmat că decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) în privinţa completurilor de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar putea avea ca efect reluarea procesului în care a fost condamnat, pentru a doua oară, la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, pentru instigare la abuz, anunță COTIDIANUL. „Ce efecte ar putea avea pentru mine? Că se reia procesul. Adică se reia toată această perioadă în care am stat până acum. Ce va face CCR mâine? O să discutăm după…”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat fiind de un jurnalist, despre efectele deciziei CCR în cazul condamnării sale.

ADEVĂRUL precizează că reluarea procesului ar implica, cel mai probabil, termenul de prescripţie a infracţiunilor de care este acuzat. Astfel, liderul PSD ar scăpa cu totul de acuzaţiile de instigare la abuz în serviciu din acest dosar. Luni, 15 aprilie, care se presupunea a fi ultimul termen din procesul angajărilor fictive, Instanţa supremă a admis o nouă amânare cerută de avocaţii inculpatului. Noul termen este data de 20 mai. Miza acestei amânări ar fi fost aflarea deciziei Curţii Constituţionale în privinţa completurilor specializate.

Curtea Constituțională a României ar putea pronunța, vineri, decizia asupra sesizării în privința unui posibil conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema completurilor specializate în corupție, anunță CAPITAL. Pe 10 aprilie, CCR a luat în dezbatere sesizarea formulată de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, în care acesta a susținut că Înalta Curte de Casație și Justiție a refuzat să constituie completuri specializare, conform Legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a explicat că Florin Iordache a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea Curții Constituționale, care a stabilit anterior, cu referire la funcția de prim-ministru, că atribuțiile constituționale nu pot fi delegate, amintește ROMÂNIA LIBERĂ. De asemenea, aceasta declarase anterior că în ultimii 15 ani au fost soluționate de Instanța supremă 170 de dosare care intră sub incidența legii privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

În urmă cu o lună, Florin Iordache a anunțat că a sesizat CCR privind un conflict juridic între Parlament și instanța supremă. Sesizarea a fost făcută în perioada în care liderul PSD, Liviu Dragnea, și-a delegat atribuțiile lui Florin Iordache.

Cheia conflictului juridic, a obligativității constituirii completurilor specializate în infracțiuni de corupție este interpretarea juridică a sintagmei „poate înființa”, care se regăsește în cele două texte de lege. EVENIMENTUL ZILEI a consultat-o în acestă chestiune pe avocata Ingrid Mocanu, care a explicat că „poate” se citește „dacă este cazul, atunci când sunt îndeplinite condițiile cerute de lege”.

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că atât președintele României, Klaus Iohannis, cât și liderul PSD, Liviu Dragnea, vor candida la alegerile prezidențiale. De asemenea, acesta susține că condamnarea lui Dragnea va fi amânată până după alegerile prezidențiale. „Klaus Iohannis candidează. Domnul Dragnea clar va candida pentru că a anunțat că se însoară și trebuie să meargă cu viitoarea Primă Doamnă de mână. Și atunci fiecare dintre cele două forțe zic că e ca la război. Klaus Iohannis merge pe varianta creării impresiei domnului Dragnea că va amâna condamnarea până după prezidențiale. Ea va fi amânată.

Nimeni nu are curajul să ia o decizie. Orice decizie vei lua acum nu știi niciodată ce iese. Dacă e achitat, poate crește și devine Ceaușescu 2. Dacă nu e achitat și e condamnat, poate ies ăștia la vot și îți fac 100%. Din punctul acesta de vedere, niciodată nu știi când e vorba de masele populare”, a spus Ion Cristoiu la ANTENA3.

Liviu Dragnea a reiterat, joi, ideea unei candidaturi comune din partea alianţei PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc la sfârşitul acestui an, iar o decizie în acest sens se va lua după europarlamentare, anunță JURNALUL NAȚIONAL. „Am spus de mai multe ori că, după alegerile europarlamentare, o să anunţăm decizia noastră. Ne strângem, ne întâlnim ca partid, probabil că în CEx, poate şi mai larg şi vom face o analiză serioasă.

Nu vom sta doar o zi, o să stăm poate o zi două, să vedem care-i cea mai bună variantă, pentru că eu mi-aş dori totuşi să fie o candidatură comună din partea Alianţei. O să vedem care-i cea mai bună cale, pentru că obiectivul major, din punctul meu de vedere, este să scăpăm România de Iohannis şi atunci să vedem care-i cea mai bună variantă cu cele mai mari şanse de reuşită, pentru a câştiga prezidenţialele în 2019", a spus Dragnea.

Și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a confirmat aceeași variantă: „Discuţiile cu conducerea PSD ne-au dus la o concluzie, că soluţia cea mai bună e să mergem pe un candidat comun. Vom vedea cine este cel mai bine plasat după alegerile pentru Parlamentul European şi atunci vom decide în această privinţă”. Chiar dacă e de apreciat încrederea şefului ALDE în partenerul său de coaliţie, GÂNDUL susține că pentru Dragnea vor decide şefii filialelor judeţene şi baronii locali, social democraţi, care ştiu că nu e bine, niciodată-niciodată, să te dai pe mâna altor şefi, când ai şeful tău direct şi personal.
Comentarii

Ecce Kurrupt Când îi dau limbi in arianus d-lui Dragnea, ma iese câte o bașină. Azi e constipat.

21 aprilie 2019 22:53

Kuminecaturile Gemene e același căcat Ecce Kurrupt Scârboasă fiibță!

21 aprilie 2019 10:18

Kuminecăturile Gemene Klaussfinkter Wurst Johannis mi-a adus micul dejun pe tavă la pat. A zis: Înbuci ceva? Am zis: Stai să le comentez câteva pizdacilor obraznici mai întâi că prea își face de cap toată noaptea, parcă n-are somn...

21 aprilie 2019 7:36

Ecce Kurrupt, militant PSD D-l Dragnea s-a trezit, i-am decalotat-o cu gura, acum pot posta linistit.

21 aprilie 2019 5:22

Ecce Kurrupt, psd-ist ca orice cur rupt Ii sug pula lui Dragnea, deci exist.

21 aprilie 2019 1:20

@NOI @NOI 19 aprilie 2019 14:26......ÎNVAȚĂ-TE CĂ VOM REPETA ACESTE ADEVĂRURI ADEVĂRATE PÎNĂ INTRĂ DRAGNEA AL TĂU ÎN PUȘCĂRIE, ACOLO UNDE-I ESTE LOCUL....CĂ MULȚI CA MINE NU VREM SĂ AVEM UN INFRACTOR CONDAMNAȚ PREȘEDINȚELE ȚĂRII...

20 aprilie 2019 8:41

Ecce Kurrupt Adevărul ecce că Klaussfinkter Wurst Johannis s-a muiat ca un căcat în ploaie după ce CCR a refuzat din nou să se pronunțe în favoarea lui pe tema completurilor de amatori. Neprihănitul s-a scremut pe față cu ochii bulbucați să influențeze decizia Curții dar se pare că lucrul bine făcut nu a ieșit încă...

20 aprilie 2019 2:16

PSD-eii HOTI Au trecut însă la nivelul următor: preluarea în forță a justiției. Nu mai voiau doar să se pună la adăpost de dosarele penale făcute de justiție, ci și-au propus să facă ei dosare penale prin intermediul justiției! De aceea au înființat Secția pentru investigarea infracțiunilor magistrațiilor. Nu întâmplător magistrații români și instituțiile europene s-au opus înființării acestei secții. Au anticipat că va fi bâta cu care Guvernul PSD-ALDE va zdrobi orice pericol, va lovi în orice orice formă de opoziție. Pentru procurorii și judecătorii români a fost confirmarea pericolului care îi pândește. Cum vor îndrăzni să ancheteze sau să condamne un gușter aflat la putere, se vor trezi tăvăliți imediat de Inspecția Judiciară, pedepsiți de CSM, hăituiți de Comisia specială.

19 aprilie 2019 20:32

Mizeriile lui tudorel toader pentru HOTI Au profitat de puterea lor politică, dobândită într-un moment de adormire a națiunii, și au confiscat majoritatea instituțiilor-cheie. Cum? Numind în componența acestora (majoritar) sau la conducerea lor oameni fără caracter, oportuniști și impostori, servitori de joasă speță, lachei nevertebrați, oameni de nimic. Oricum aveau Avocatul Poporului, CNA, Curtea de Conturi, TVR, CNCD . Au anihilat ANI de parcă nici n-ar mai exista. Au cucerit Curtea Constituțională, obținând majoritatea prin numiri scandaloase. Dintr-o apărătoare a Constituției, CCR a devenit un pumnal în mâna unor criminali. S-au insinuat în CSM, capturând Secția de judecători și Inspecția Judiciară.Au decapitat DNA, au provocat haos la Înalta Curte. Pentru paralizarea ultimelor două obiective – DNA și ICCJ – au folosit din plin, pe post de baros, instituția cucerită anterior: Curtea Constituțională. Deciziile revoltătoare ale acesteia au aruncat în aer statul român. Cu toate aceste cuceriri, și-au asigurat impunitate în fața legii. S-au protejat în fața justiției.

19 aprilie 2019 20:31

Asediul penalilor pe justitie In fapt, daca ai curaj sa faci asta, discutam doar de primul pas. E dovada ca guvernarea are o incredere oarba in puterile ei, asa ca va trece mai departe: se va asigura ca nu o sa mai fie vreodata vorba de astfel de artificii, adica va bloca procesul de cercetare penala din start: - va prelua controlul asupra carierei procurorilor (pe cale sa se intample). Remember, cazul Panait? Se vor gasi rapid oameni ca Piciorus, Botos sau Amariei. - va gasi parghii puternice sa elimine/blocheze incomozii: vezi ce face acum Inspectia Judiciara, care a luat la verificat TOTI procurorii care se ocupau de dosarul manifestatiei din 10 august; vezi ce se pregateste sa faca parchetul special care va ancheta numai magistrati si cu cine a fost el populat. - va prelua controlul asupra CSM (pe cale sa se intampla) - finalmente o sa gaseasca o cale sa ajunga si la judecatori, vezi ce i se pregateste sefei de la ICCJ, ajuns si ea pe lista de "incomozi" Pe scurt, o sa cam dispara o putere din stat, adica justitia. O sa ajungem un fel de Mexic al Europei. Sau un Belarus, daca preferati rusa mai mult decat spaniola.

19 aprilie 2019 20:27

Asediul penalilor pe justitie E interzis sa "inventezi" cai exceptionale de revizuire a unei sentinte definitive dupa ce a fost data sentinta. Se pot utiliza numai caile de revizuire care existau la data sentintei definitive. Daca permiti ce vrea PSD-ul acum, e clar ce poate face ORICE putere politica, nu doar mizeria asta de guvernare PSD/ALDE. O putere politica o sa "inventeze" legislativ cai exceptionale de revizuire a unei sentinte definitive de fiecare data cand ajunge la guvernare. Probe erau obtinute pe baza unor protocoale de colaborare, probe erau obtinute pe timpul noptii, judecatorul care a dat sentinta era chel. Si asa mai departe. Fiecare puterea isi va "spala" toate cadavrele politice odata ajunsa la guvernare, prin metode legislative. Mai trebuie sa aiba si CCR-ul de partea ei (si vezi cum arata astazi CCR sub Dormneanu, un fost parlamentar si sef PSD ani si ani de zile conduce azi CCR-ul) si asta e tot.

19 aprilie 2019 20:26

@19 aprilie 2019 14:26 - o fi el psihopat, dar macar gandeste. Pentru ca este evident ca justitia este asaltata nu pentru a fi imbunatatita, ci pentru a o mula pe problemele penale ale lui Dragnea. Este vizibil de pe Luna, doar cine nu vrea sa vada nu vede. Nu protocoalele cu SRI sau componenta unor completuri de judecata au determinat ca acest Dragnea sa fie un nabab modern, cu palate si proprietati, toate castigate 'cinstit' din salariul de bugetar, fie el si cap de partid si de Camera Deputatilor. O curva politica, ca atatea altele, si nu numai din PSD.

19 aprilie 2019 15:58

NOI Psihopatul 12:41 din 19 apr. racneste de cca. 2 saptamani, ca dementul, acelasi text rasuflat, bai, nebunule, inghite-ti drak' pastilele de amortire, ocupi spatiul pt comentarii cu tampeniile de om nebun. Esti cumva Napoleon Bonaparte, sau Regina Angliei, bai, nebunule !

19 aprilie 2019 14:26

Marius Asta e justiție? Bătaie de joc la adresa populației. Până când circul asta. Alo justiția romană....,........

19 aprilie 2019 12:42

Nazistu,Soroșistu,#Rezistacu,Securistu,Masonu.din Statu Paralel,Corporatistu,Neomarxitu Haidem să fim serioși !....Cît de proști ar putea fi romanii, cu toate ca-s foarte multzi în țara asta....să poată alege ca viitor Președinte de Țară un Infractor Condamnat, Dragnea, oricît s-ar grația și amnestia ?....El are hoția în sînge....este cu hoția în gene...cine ar crede că ar fi un crîșmar in Romania să pună apă în bere ?.... Ăsta ar vinde-o și pe mă-sa să scape de pușcărie și să se îndestuleze de bănet și privilegii....Ce om cu scaun la cap își abandonează nevasta cu doi copiii după 20 de ani de căsnicie și se aruncă în așternuturile uneia mai umezite la păsărică și cu buzele mai proieminente la sexul oral...Și noi romanii am alege unul ca ăsta Președintele țării pe viitorii 5 ani ?....Și o curvuștină de strică familiile ca Primă Doamnă ?....Păi ăsta ne-ar vinde țărișoara bucată cu bucată....deja a început cu județele Harghita, Covasna, Mureș....Și ne rupe de Europa Occidentală tranzitîndu-ne în Taigaua Rusă și Anatolia, eventual în Belarus....De ce ar fi foarte rău să ne îndepărtăm de Europa Occidentală ?....Că de acolo ar mai fi șansa Romaniei de dezvoltare și progres....Altfel rămînem sărăntocii și proștii Europei și ai Lumii...Și poate PSD-iștii asta și vor....Să rămînem sărăntocii și proștii Europei și ai Lumii....

19 aprilie 2019 12:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.