Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Senatorul PSD Liviu Marian Pop, fost ministru al Educaţiei, a depus un proiect de lege prin care propune impozitarea cu 90% a pensiilor de peste 10.000 de lei. „Având în vedere faptul că în România există o discrepanţă foarte mare între pensiile din sistemul public de pensii, care sunt în medie la un nivel de 1.150 de lei, comunicat pentru luna martie 2019 şi alte categorii de pensii, în special pensiile de serviciu, care depăşesc praguri de bun simţ ale veniturilor, ajungând la cuantumuri astronomice de câteva zeci de mii de lei sau chiar mai mult, până la suma de 73.890 de lei, bani pe care îi primeşte, conform informaţiilor publice, un fost magistrat, suma din care impozitul reţinut este de doar 7.189 lei, considerăm necesar să aplicăm o supraimpozitare a pensiilor mari”, arată Liviu Marian Pop, în expunerea de motive a proiectului. Astfel, pensionarii care au o pensie mai mică de 10.000 de lei vor fi impozitaţi, ca şi până acum, cu un procent de 10%, în timp cei care au pensii de peste 10.000 de lei, pentru sumele care vor depăşi acest prag, vor fi impozitaţi cu o cotă de 90%.

Integral pe AdevărulComentarii

Curat Genocid Ar fi foarte, foarte buna propunerea dar asta nu-i decat propaganda PSD-ista electorala! Doar ei, PSD a facut si dat legile astea prin care o mana de profitori, toti din anturajul PSD, sa puna mana pe atatia bani! Bani stransi din sudoarea atator oameni necajiti din tara asta care platesc 'jde mii de biruri taxe si impozite puse-n carca de acest guvern PSD! CUm poti tu sa dai atatia bani DE LA BUGET cu o LEGE CRIMINALA ! Nu suntem toti romani! Nu traim toti in Romania!!! Cum sa dati voi atatia bani pe luna, cum nici aia din vestul europei sau SUA nu au. Pai asta-i dreptate, asta-i lege!!! Nu. Este jaf national si el trebuie stopat si, odata si odata, cine a pus la cale jaful asta National; trebuie sa raspunda! Istoria se schimba sa nu uite lucrul asta PSD!

18 aprilie 2019 16:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.