Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Conducerea PSD a decis să-i retragă sprijinul politic ministrului Justiţiei Tudorel Toader, care ar urma să fie înlocuit de Eugen Nicolicea. Dacă președintele Iohannis va refuza remanierea, PSD va recurge la restructurare, unde nu este nevoie de acceptul șefului statului.


Comitetul Executiv Național al PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader. Chiar şi Viorica Dăncilă a votat împotriva ministrului Justiţiei, deși anterior au exista zvonuri că ea s-ar opune remanierii acestuia. Înainte de reuniunea conducerii PSD, Dragnea și Dăncilă au discutat timp de o oră, pentru a pregăti o poziție comună.La finalul ședinței, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că în urma acuzaţiei de blocare a unor acte normative s-a votat demiterea mnistrului Justiţiei Tudorel Toader.

”În cadrul ședinței s-a aprobat demiterea și eu sper să fie dublată și de o demisie. Voi avea o discuție cu domnul Toader pentru a-i cere să demisioneze, în așa fel încât să trimit cât mai repede toate actele necesare la Palatul Cotroceni”, a spus Viorica Dăncilă.

Vor fi înlocuiți, de asemenea, cei doi miniștri care au decis să candideze pentru alegerile europarlamentare. Astfel, la Ministerul Fondurilor Europene Rovana Plumb va fi înlocuită de Oana Florea, iar la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Natalia Intotero va fi schimbată cu Tit Brăiloiu.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.