Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Amânarea procesului lui Liviu Dragnea a dat apă la moară contestatarilor liderului PSD care au strigat la unison că șeful social-democraților a obținut ce și-a dorit și anume amânarea unei decizii până după hotărârea CCR privind constituirea completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte.

Însă NAȚIONAL susține că singura variantă viabilă pentru Iohannis și liberali este ca Liviu Dragnea să rămână în stare de judecată pe tot timpul Campaniei electorale pentru a putea fi atacat pe tema justiției. Adică pe subiectul pe care au marșat și până acum: ”se guvernează doar pentru a scăpa Dragnea de problemele penale”.

DNA vrea ca procesele lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov să se judece mai repede, anunță COTIDIANUL. Procurorii DNA au solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție termene mai scurte în dosarele lui Dragnea și Vâlcov, aflate acum în faza de apel. Procurorii au cerut preschimbarea termenelor dispuse de instanță în dosarele lui Dragnea și Darius Vâlcov, invocând judecarea cu celeritate a celor două cauze.

 „Solicitarea este făcută în baza unui articol din codul de procedură penală și a fost invocată judecata acestor cazuri cu celeritate”, au declarat surse judidiciare pentru presă. JURNALUL NAȚIONAL amintește că acest demersul vine după, recent, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României (ÎCCJ) au stabilit ca următorul termen în dosarul DGASPC Teleorman, în care Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare, să aibă loc în data de 20 mai 2019.

De cealaltă parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că DNA a intrat în panică, referitor la cererea de preschimbare a termenelor în dosarul său și în cel al lui Darius Vâlcov, susținând că procurorii „au un grafic când trebuie să fie executat unul sau altul”, anunță ADEVĂRUL. „Am auzit și eu că după CEx DNA a cerut (preschimbarea termenelor -n.r.). DNA a intrat în panică. Sunt agitați. Au un grafic când trebuie să fie executat unul sau altul.

Au decis pentru mine și Darius că termenele trebuie să fie mai aproape. S-a spus despre situații excepționale. Unde sunt situațiile excepționale? Văd că nu se mai ascund de nimic. Fac totul pe față”, a declarat Liviu Dragnea, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

O zi de foc a avut loc miercuri, dar informaţiile bombă şi răsturnările de situaţie continuă să apară. Conform Opoziţiei, planul lui Dragnea de modificare a Codurilor Penale, în favoarea sa, a fost dus la bun sfârşit. Opoziţia spune că şeful PSD a reuşit, într-un final, să îşi cureţe cazierul, anunță CAPITAL. Scandal mare miercuri în Parlament, după ce senatorii au adoptat noile modificări ale Codului Penal și ale Legii de combatere a corupției.

Forma adoptată merge la votul final în Camera Deputaților. Astfel, scenariul prezentat de Opoziţie este sumbru. Dacă va fi adoptată legea în această formă, multe infracțiuni, inclusiv abuzul în serviciu, vor dispărea cu totul sau vor fi pedepsite într-o măsură minoră. Mai mult, dosarele care se anchetează fapte mai vechi de aprilie 2010 vor fi închise.

Codurile penale vor fi modificate de urgenţă în Parlament. DIGI24 afirmă că liderii PSD au luat această decizie după ce nu au reuşit să rezolve problema prin Guvern. Ieri a avut loc prima şedinţă a Comisiei speciale conduse de Florin Iordache, în care s-au modificat texte importante ale legislatiei penale.

Comisia, întrunită de urgență, a dat marţi raport favorabil modificărilor la Codul penal, eliminând mai multe prevederi care au fost declarate neconstituţionale de către CCR. Comisia specială pentru modificarea legilor justiției s-a reunit, marți intempestiv. Unele modificări propuse de Florin Iordache la Codul penal sunt identice cu cele din proiectul de ordonanță de urgență care nu a mai venit. Raportul a fost adoptat cu 12 voturi "pentru" şi 7 voturi "împotrivă", anunță ROMÂNIA LIBERĂ.

ADEVĂRUL susține că PSD renunţă la modificarea din temelie a legislaţiei penale şi ţinteşte adoparea unei legi într-o formă care ar ajunge să-l avantajeze doar pe liderul partidului, Liviu Dragnea. Acesta se află exact în situaţia aceasta privind termenele de prescripţie. Odată cu trecerea legii de Parlament şi promulgarea ei, Liviu Dragnea scapă, de exeplu, de dosarul angajatelor din PSD la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman.


Comentarii

Ecce Kurrupt Pe Domnul Doktor l-a lovit trăznetul, trenul l-a călcat pe electricianul de la AC/DC...

19 aprilie 2019 8:53

Ecce Analistul Ce exprimare pidosnică... Parcă l-a călcat trenul pe Dr Kuru care se tot chinuia să dea ditamai sonda anală cu vaselină... Pizdacul a scăpat, s-a trezit și a plecat. Nu se mai poate face nimic!

19 aprilie 2019 0:18

Marius Bate un vânt rece din baltă la Chilia-n port.

18 aprilie 2019 22:10

Nazistu,Soroșistu,#Rezistacu,Securistu,Masonu.din Statu Paralel,Corporatistu,Neomarxitu Haidem să fim serioși !....Cît de proști ar putea fi romanii, cu toate ca-s foarte multzi în țara asta....să poată alege ca viitor Președinte de Țară un Infractor Condamnat, Dragnea, oricît s-ar grația și amnestia ?....El are hoția în sînge....este cu hoția în gene...cine ar crede că ar fi un crîșmar in Romania să pună apă în bere ?.... Ăsta ar vinde-o și pe mă-sa să scape de pușcărie și să se îndestuleze de bănet și privilegii....Ce om cu scaun la cap își abandonează nevasta cu doi copiii după 20 de ani de căsnicie și se aruncă în așternuturile uneia mai umezite la păsărică și cu buzele mai proieminente la sexul oral...Și noi romanii am alege unul ca ăsta Președintele țării pe viitorii 5 ani ?....Și o curvuștină de strică familiile ca Primă Doamnă ?....Păi ăsta ne-ar vinde țărișoara bucată cu bucată....deja a început cu județele Harghita, Covasna, Mureș....Și ne rupe de Europa Occidentală tranzitîndu-ne în Taigaua Rusă și Anatolia, eventual în Belarus....De ce ar fi foarte rău să ne îndepărtăm de Europa Occidentală ?....Că de acolo ar mai fi șansa Romaniei de dezvoltare și progres....Altfel rămînem sărăntocii și proștii Europei și ai Lumii...Și poate PSD-iștii asta și vor....Să rămînem sărăntocii și proștii Europei și ai Lumii....

18 aprilie 2019 17:08

Romania trebe sa ramana in UE. Hotii la PUSCARIE Pentru ca Romania de azi sa ramana acolo unde ii este locul, adica in Uniunea Europeana, este, insa, nevoie sa scape de grupul infractional care a ajuns la conducerea ei si vrea sa o scoata in decorul Europei. Aceasta tara merita mai mult decat un Guvern incompetent si toxic, a carui unica misiune este sa il scape pe Liviu Dragnea de puscarie",

18 aprilie 2019 15:58

Nu vă fie frică, șobolanul Draknea pică! Nici pe Ceaușescu nu l-au urât 95% dintre români!

18 aprilie 2019 14:42

Gogu DRAGNEA si VALCOV, URGENT LA PUSCARIE !!! S-a taraganat destul. Ne-am saturat de amanari si tergiversari !!!

18 aprilie 2019 14:37

Ecce Kurrupt, gaozarul lui Dragnea Ce au cu Liviu al meu? Slobozul lui este atat de dulce!

18 aprilie 2019 12:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.