Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Google.org investeşte jumătate de milion de dolari într-un proiect ce are ca scop dezvoltarea competenţelor digitale în rândul tinerilor români din oraşele mici şi mijlocii. Programul "Generaţia Tech" va începe în acest an, în 3 oraşe din România, unde va fi deschis câte un hub în care tinerii cu vârste între 15 şi 24 de ani vor putea învăţa programare pentru începători şi competenţe digitale de bază.

Programul va fi demarat vara aceasta, cu susţinerea organizaţiei filantropice a Google — Google.org, organizaţiei româneşti Digital Nation şi a Ministerului Educaţiei. "Mentorii cu care aceşti tineri vor lucra sunt din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi alte oraşe dezvoltate din punct de vedere digital. Programul şi metodologia după care se va desfăşura sunt dezvoltate de noi din 2013. E o metodologie care pune accent foarte mult pe partea de comunitate online, unde avem o echipă dedicată în spate. O altă componentă este cea de formare, care este ghidată de mentori şi asistată de tehnologie. Deşi metodologia este 100% online, în aceste 3 oraşe vom fi prezenţi local prin amenajarea unui hub în fiecare oraş - hub în care tinerii, după programul de liceu sau de serviciu, să poată să vină să lucreze şi să petreacă 2-3 ore în timpul săptămânii şi mai mult în weekend", explică Paul Apostol, fondator Digital Nation, citat de startupcafe.ro.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.