Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Agitație mare în PSD după ziua de luni în care instanța a decis amânarea procesului lui Liviu Dragnea. Ținta social-democraților, tot Codurile penale și modificarea lor, după ce ordonanțele promise de Toader nu au mai venit. Comisia Iordache s-a reactivat brusc, la turaţie maximă, după mai bine de 4 luni.

Codurile penale vor fi modificate de urgenţă în Parlament. DIGI24 afirmă că liderii PSD au luat această decizie după ce nu au reuşit să rezolve problema prin Guvern. Ieri a avut loc prima şedinţă a Comisiei speciale conduse de Florin Iordache, în care s-au modificat texte importante ale legislatiei penale.

Comisia, întrunită de urgență, a dat marţi raport favorabil modificărilor la Codul penal, eliminând mai multe prevederi care au fost declarate neconstituţionale de către CCR. Comisia specială pentru modificarea legilor justiției s-a reunit, marți intempestiv. Unele modificări propuse de Florin Iordache la Codul penal sunt identice cu cele din proiectul de ordonanță de urgență care nu a mai venit. Raportul a fost adoptat cu 12 voturi "pentru" şi 7 voturi "împotrivă", anunță ROMÂNIA LIBERĂ.

Raportul urmează să intre miercuri în dezbaterea plenului Senatului, după cum a anunţat preşedintele Comisiei speciale, Florin Iordache. El a precizat că marţea viitoare comisia se va reuni din nou, astfel încât miercuri aceste modificări să fie adoptate în plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

La discuţiile forului legislativ a participat şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a afirmat că Parlamentul avea obligaţia să modifice Codurile penale, potrivit GÂNDUL. Acesta nu și-a exprimat susținerea sau dezacordul pentru vreunul din articole. Însă președintele Comisiei pentru legilor justiției Florin Iordache a declarat că el personal nu l-a invitat pe ministrul Justiției, fiind o greșeală a staff-ului tehnic. Iordache a înțepat totodată Guvernul pentru codurile penale.

„Vă voi exprima un punct de vedere al PSD. Suntem aici datorită faptului că dintr-o regretabilă eroare a guvernării PSD-ALDE, Guvernul nu a reușit să implementeze deciziile constituționale, potrivit ultimei decizii ale CCR. De aceea nu am invitat astăzi reprezentanții ministerului, pentru că e anormal. Eu personal nu l-am invitat. A fost o greșeală a staffului.

Guvernul a avut patru luni de zile la dispoziție să ducă la îndeplinire decizia CCR și din săptămână în săptămână, din lună în lună ne-am trezit în luna aprilie când decizia CCR care stabilea că anumite articole ale Codului penal sunt constituționale și alte articole sunt neconstituționale, suntem în aceeași situație. În consecință, decizia politică a noastră este aceea de a discuta acele articole neconstituționale declarate de Curte să fie eliminate”, a susținut, citat de COTIDIANUL, Florin Iordache, la discuțiile pe Codurile penale din cadrul Comisiei speciale de modificare a legilor justiției.

„Florin Iordache execută ordinele lui Dragnea la foc automat! Deputații din Comisia Juridică au fost convocați azi, la ora 15:30, în Comisia specială pentru a modifica rapid Codul Penal, dar și Legea 78/2000 pentru prevenirea și sancționarea faptelor de corupție. PSD vrea să impună următoarele modificări: reducerea termenelor de prescripție, abrogarea neglijenței în serviciu, micșorarea termenelor la eliberarea condiționată. Și, nu în ultimul rând, vrea să abroge articolul în baza căruia Dragnea ar putea fi condamnat în dosarul angajărilor fictive! Infractorii își fac, din nou, legislația penală”, a acuzat USR, pe Facebook.

ADEVĂRUL susține că PSD renunţă la modificarea din temelie a legislaţiei penale şi ţinteşte adoparea unei legi într-o formă care ar ajunge să-l avantajeze doar pe liderul partidului, Liviu Dragnea. Un astfel de articol este cel privind termenele de prescripţie a răspunderii penale, un articol care l-ar avantaja şi pe Liviu Dragnea, cel care e acuzat de fapte care s-au derulat între 2006 şi 2012. Mai exact, termenul de precripţie a faptei scade de la 10 la 8 ani, când infracţiunea săvârşită prevede pedeapsa cu închisoarea de cel puţin 10 ani, dar care nu mai mult de 20 de ani.

De asemenea, termenul de prescripţie scade de la 8 la 6 ani, când infracţiunea săvârşită prevede pedeapsa cu închisoarea mai mare de 5 ani, dar nu mai mare de 10 ani. Mai mult, termenul de prescripţie specială nu mai este de dublul prescripţiei normale, ci doar de o dată şi jumătate. Ori, Liviu Dragnea se află exact în situaţia aceasta privind termenele de prescripţie. Odată cu trecerea legii de Parlament şi promulgarea ei, Liviu Dragnea ar putea scăpa, de exeplu, de dosarul angajatelor din PSD la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman.


Comentarii

Vasile Tapardel văd că ști multe,e bine că ne spui și nouă cum stau lucrurile.

18 aprilie 2019 11:08

Marius Nu sunteți veșnici, poporul se va răzbuna în cabina de vot, singura cale de a scăpa de jigodie penale că voi.Hoooooooo

18 aprilie 2019 11:06

Tapardel, divizia #rezist ai vazut-o pe acolo? Dar pe Jigodela Harcanu (lua-ne-ar la tranta ciocanu) o observasi cand ii baga microfonu-n ochi "penalului"?

18 aprilie 2019 8:36

Tapardel, pupa-ne in cur nitel! ALUPIGUS!

18 aprilie 2019 8:33

Tapardel Cei 300 de „spartani“ care l-au aclamat pe Dragnea la Curtea Supremă au fost activaţi pe trei filiere. În primul rând, interlopii din Clanul Sportivilor, mobilizaţi de primarul din umbră al Sectorului 4. Lor li s-au adăugat alţi interlopi din Rahova, dirijaţi de aghiotantul lui Codrin Ştefănescu. Lângă băieţii răi din Bucureşti au mai fost angrenaţi şi câţiva angajaţi la stat din „batalionul“ Teleorman. Cerberul lui Dragnea din Guvern, care a adus cei mai mulţi oameni, luni, la Înalta Curte, a fost Puiu Florian, tovarăş la cataramă cu mafioţii din Clanul Sportivilor şi Clanul Cămătarilor, De altfel, la „acţiunea“ de la Înalta Curte, Puiu Florian apare alături de Andi Corcău, angajat al Poliţiei Locale Sector 4, potrivit surselor citate. Puiu Florian e cureaua de legătură între lumea politică şi lumea infracţională aducătoare de voturi.

17 aprilie 2019 12:02

Tapardel La alegerile locale din 2016, Puiu Florian a fost ales consilier PSD în Sectorul 4. Oficial, primar e colegul său de partid, Daniel Băluţă. „În realitate, cel care controlează Sectorul 4 e Puiu Florian, care are mari interese imobiliare în zonă. Cu voturile interlopilor, Florian l-a scos pe Băluţă primar. Băluţă e doar de formă acolo“, susţine unul dintre consilierii locali din Sectorul 4. Formal, Puiu Florian a demisionat din primărie la finalul anului trecut, însă influenţa sa a rămas neştirbită. După ce a plecat din primărie, Puiu Florian şi-a continuat cariera politică în PSD: a devenit secretar general al organizaţiei Ilfov, controlată de Liviu Dragnea, după mazilirea Gabrielei Firea.

17 aprilie 2019 12:02

Tapardel Declaraţia de avere publicată de Puiu Florian în 2018 pe site-ul Primăriei Sectorului 4 aproape că este un denunţ penal. Singura sursă de venit menţionată este indemnizaţia de consilier local – mai puţin de 1.000 de lei pe lună. Însă fostul consilier PSD poartă un ceas de aur în valoare de 80.000 de euro şi încă unul de oţel, estimat la 15.000 de euro. Florian Puiu a declarat de-a lungul timpului că deţine 495 de hectare de teren arabil în Ilfov, 25 de hectare în Prahova, un hectar în Giurgiu şi 5.000 de metri pătraţi în Mangalia. Între timp, Puiu a vândut câteva sute de hectare. Consilierul PSD mai deţinea două vile în Bucureşti, două apartamente plus o maşină Ferrari, pe care a vândut-o cu 80 de mii de euro, potrivit site-ului cetăţeanul.net. În 2013, Florian Puiu a fost ridicat de procurori într-un dosar de crimă organizată, alături de mai mulţi membri din Clanul Sportivilor şi Clanul Cămătarilor, ambele cu reşedinţă în Sectorul 4.

17 aprilie 2019 12:01

Tapardel Puiu Florian este apropiat de Nicuşor Dumitrescu - zis Bibiloi-, unul dintre şefii Sportivilor. Codrin Ştefănescu a dirijat din umbră Un alt organizator al echipei PSD a fost Mario Rafael, aghiotantul lui Codrin Ştefănescu, cel care s-a ocupat de escortarea lui Liviu Dragnea de la Curtea Supremă şi în 2017, când mai mulţi protestatari au fluturat cătuşe în faţa liderului PSD. Mario Rafael a fost inventat politic de Marian Vanghelie, a trecut pe la PDL şi a ajuns şeful de cabinet al lui Codrin Ştefănescu. Premierul Viorica Dăncilă l-a numit la data de 1 octombrie 2018 în funcţia de consilier pe probleme sociale. În PSD, e cunoscut ca „aghiotantului bun la toate“, după cum l-au numit oamenii care îi ştiu parcursul profesional. Mario Rafael are o sală de culturism în cartierul Rahova, frecventată de mai mulţi interlopi din zonă, unii dintre ei fiind prezenţi la toate acţiunile politice ale PSD.

17 aprilie 2019 12:01

Tapardel Pe lângă diviziile interlope, în apărarea lui Dragnea au mai sărit şi angajaţi la stat din judeţul Teleorman, controlat de Liviu Dragnea în ultimii 25 de ani. Potrivit publicaţiei podul.ro, printre fanii din Alexandria s-au numărat: Cristina Tatu, consilier judeţean şi angajată la Camera Deputaţilor; Cristiana Alcea, consilier judeţean în Teleorman; Mariana Simulescu, consilier juridic în Primăra Alexandria; Valentin Chiran, consilier judeţean; Florin Voicilă, fiul consilierului local Florea Voicilă, ambii fiind cunoscuţi în judeţ ca „experţii“ PSD în a mobiliza electoratul la urne. Toţi au afişat mesaje în sprijinul lui Dragnea, cum ar fi „România, nu îţi mai devora patrioţii“.Nici organizaţia Popeşti-Leordeni, de la marginea Capitalei, nu s-a lăsat mai prejos. Primarul PSD Petre Iacob a mobilizat mai mulţi apropiaţi pentru susţinerea şefului său de partid.

17 aprilie 2019 12:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.