Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Din toată nebunia, generată peste zi, de prezenţa lui Dragnea la ÎCCJ, cel mai tare m-a şocat primirea a încă unei lovituri de „Genunche” în moalele capului.

Că avea să fie prezentă în decor lume luminată (şi mai puţin luminată) era de aşteptat. Chiar Dragnea ne povestise, deja, încă de săptămâna trecută, că oamenii i-au cerut să nu cedeze, şi că, dacă „îl vor lua”, îl vor „scoate ei de acolo”. Vârfurile de lance ale „#rezist” ne obişnuiseră, şi ele, cu prezenţa cvasipermanentă la evenimentele din teren – termene de judecată, vizite de „lucru” în filiale, acţiuni electorale.

Integral pe GândulComentarii

Ce-aveți, bre cretineilor, cu cuvântul „genunche”?! Voi chiar n-ați auzit că limba este un organism viu, că evoluează, că apar mereu neologisme, unele cuvinte dispar, dar se și păstrează destule sub formă de arhaisme sau regionalisme? În Maramureș și Bihor, ca și în Banat sau Moldova se păstrează încă multe cuvinte de acest fel, care sunt o comoară pentru cunoașterea istoriei limbii române! Credeți că, dacă auziți un bănățean că pronunță călcâni în loc de călcâi, trebuie să-l batjocoriți că nu știe limba română sau să-l împușcați?! Credeți că voi știți totul despre limba română? Ce-ați zice de exemplu dacă vi se spune că 400 de cuvinte din limba sanscrită sunt identice cu cuvinte din limba română și ca formă și ca sens? Sau că 2500 de cuvinte din fondul principal al limbii pundjabi (Pundjabul este o provincie împărțită între India și Pakistan) sunt de origine română, ca urmare a migrației masageților (geți dintre Nistru și Don) în Asia Centrală și India? În condițiile în care DEX-ul zice că fo 98% din cuvinele limbii române sunt împrumuturi din alte limbi, vă vine să credeți că un grup de lingviști unguri a depistat circa 6000 de cuvinte de origine română în limba maghiară?! Cine or fi analfabeți? Nu cumva niște jurnaliști nesimțiți, care se comportă ca niște anchetatori NKVD? Niște idioți care consideră că dreptul la opinie și liberă exprimare este numai al lor și că, în numele acestui drept, pot imixtiona cum vrea mușchii lor în viața și intimitatea oricărui glăsuitor de limba română! În jurul acestei idei se învârte, de fapt, și acest decrepit,Sultăncoiu, ca un coi într-o căldare aflată în clocot!

16 aprilie 2019 14:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.