Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Strategia lui Liviu Dragnea de a-și asigura un ministru al Justiției care să îi livreze ordonanțele necesare pentru salvarea de o posibilă condamnare în dosarul angajărilor fictive s-a schimbat de două ori în timpul zilei de luni din cauza temerilor legate de noile semne de opoziție pe care le dă premierul Dăncilă în raport cu șeful său de partid.

Moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader, care ar fi trebuit să fie votată luni în plenul Senatului, a fost amânată pentru a treia oară, până în 6 mai, mult după sărbătorile de Paște. Inițial, social-democrații au primit un semnal de temporizare a războiului cu Tudorel Toader, însă în cursul serii Liviu Dragnea a luat decizia convocării de urgență a Comitetului executiv al PSD pentru a se lua decizia revocării ministrului Justiției, anunță DIGI24.

Liderii PSD, susține COTIDIANUL, au primit mesajul de convocare a ședinței Comitetului Executiv al partidului pentru ziua de miercuri. surse din conducerea partidului susțin că la această ședință se va cere revocarea din funcție a ministrului Justiției, Tudorel Toader, iar premierului Viorica Dăncilă i se va solicita să accepte adoptarea ordonanței de urgență pentru modificarea codurilor penale.

Decizia amânării a venit în ședința Biroului Permanent al Senatului chiar în timp ce Liviu Dragnea se afla în sala de judecată de la ICCJ, explicată de Claudiu Manda prin indecizia social-democraților, dacă să îl susțină sau nu pe Tudorel Toader, anunță GÂNDUL. „Eu pot să vă spun doar că în cadrul grupului PSD sunt păreri pro şi contra vizavi de votul asupra moţiunii şi cred că până la urmă amânarea cu o săptămână în care să ne edificăm în interiorul grupului...”, a spus Manda, după ședința Biroului Permanent al Senatului.

Potrivit unor surse politice, citate de ADEVĂRUL, Tudorel Toader îşi poate salva postul dacă în următoarele trei săptămâni va veni cu o ordonanţă de urgenţă favorabilă lu Liviu Dragnea. Deocamdată, ministrul Justiţiei pare de neclintit. Întrebat dacă se aşteaptă să fie salvat de PSD, Tudorel Toader a răspuns: „De la ce să mă salveze? Sunt într-un pericol, sau ce?“.

Însă prim-ministrul Viorica Dăncilă nu este de acord cu remanierea guvernului înainte de alegerile europarlamentare. Poziţia premierului este diametral opusă faţă de cea a lui Liviu Dragnea care a vorbit în ultima perioadă despre plecările lui Tudorel Toader, Rovanei Plumb şi Nataliei Intotero, constată JURNALUL NAȚIONAL. Ultimele două candidează pentru europarlamentare, în timp ce despre ministrul Justiţiei, Dragnea a spus că a păcălit PSD-ul cu ordonanţele de modificare a codurilor penale.

Or, în contextul în care Liviu Dragnea are întreaga atenție canalizată către Curtea Constituțională, de unde poate veni decizia care să îl scape de condamnarea din primă instanță, acesta nu mai are timpul necesar pentru a pregăti temeinic o ședință a Comitetului Executiv  prin care să îi forțeze mâna Vioricăi Dăncilă cu un vot politic pentru retragerea sprijinului acordat titularului de la Justiție, afirmă DIGI24.

Viorica Dăncilă încearcă să iasă și de sub tutela Ancăi Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului, susţin surse politice pentru ADEVĂRUL. Tensiunile dintre Dăncilă şi garda sa impusă de Dragnea vin în contextul în care premierul refuză să adopte ordonanţa de urgenţă care l-ar salva pe liderul PSD de emoţiile unei noi condamnări.

Premierul Viorica Dăncilă dă semne că şi-ar putea câştiga independenţa politică, după 14 luni în care activitatea sa a fost controlată total de Anca Alexandrescu, „gardianul“ instalat de Liviu Dragnea la Guvern, cu un mandat clar: să împiedice orice încercare de revoltă a premierului, ca urmare a disputelor provocate de Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose.

Rolul Vioricăi Dăncilă a devenit cu atât mai important în jocul intern de putere cu cât se vehiculează în partid că ea ar putea fi o variantă pentru preluarea președinției PSD în cazul în care Liviu Dragnea nu ar mai putea să ocupe această funcție, dar și în contextul în care variantele juridice și legislative pe care le are acesta la îndemână pentru a scăpa de problemele din Justiție se împuținează, susține EVENIMENTUL ZILEI.

De exemplu, dacă CCR va da o decizie negativă vineri pe sesizarea depusă de Florin Iordache, singura soluție pentru Liviu Dragnea ar fi o ordonanță de urgență, care nu poate exista decât dacă Tudorel Toader acceptă să o semneze, sau în cazul în care nu acceptă, dacă ar fi numit un ministru al Justiției care să ducă la îndeplinire aceste demers. Însă, atâta vreme cât Tudorel Toader nu demisionează și Viorica Dăncilă nu îl revocă, această soluție nu mai poate intra în calculele liderului PSD. 


Comentarii

Eugen Mancatul de rahat cu lopata e la moda in presa romaneasca...... Ca se taie padurile in nestire, ca se dau apele minerale si resursele din Marea Neagra in mainile strainilor , ca a scazut varsta de consum de droguri la 10 ani, ca ICCJ a schimbat traficul de droguri in posesie de droguri-creand un precedent uluitor in domeniu, ca UE prevede inchiderea de spitale si reducerea numarului de paturi- daca se vrea constructia de spitale noi....nu oracaie nici un rezistac.... Toata Europa acum e ingrijorata de cacaturile lui Dragnea.... Ca ni se dau fonduri pt drumuri conditionat de contracte cu firme europene dupa care se surpa autostrazile, ca mancam rahat european SH pentru Europa de Est, ca ni se vand fiare vechi pentru "apararea Tarii", ca ni s-a desfiintat Armata deliberat de catre UE si NATO, ca se dau spagi imense pentru a face contracte cu firme americane si europene- nimeni nu spune nimic.... Cumparam masini germane cu softuri de emisie gaze trucate, nu avem voie sa facem contracte cu Rusia, China-dar Franta, Germania, Anglia au voie.....Totul e roz??? TREZITI-VA WEI SALBATICILOR!!!!!!

16 aprilie 2019 11:24

Ion Georgescu Ce-mi place mie de PATRIOȚII ĂȘTIA ROMANI PURSÎNGE....^Inima lui Decebal și mîndria lui Trăian^....Dar vai de curul nostru !!!....am ajuns săracii și proștii Europei !!!i....la toate televiziunile din Europa se dau fapte eroice ale unor romani din străinătate ( trafic de droguri, trafic de emigranți, cerșătorie, curvăsărie și prostituție, se duc cu nunți și botezuri la restaurante prin Spania dar fug apoi și nu plătesc....).Facem educația noilor generații dar 40% sunt analfabeți funcționali....Avem pe străzi un milion de tineri NIT între 16 și 25 de ani ce nici nu învață nici nu muncesc....și nici nu vor s-o facă.....Ne sunt spitalele pline de nozocomiale, murim de epidemie de gripă și rujeolă, avem carnagiu de accidente pe drumurile țării, deraiază trenurile cu noi.....doar mărim cimitirele și facedm morminte în neștire....Dar suntem MÎNDRI PATRIOȚI ROMANI....și dăm peste nas Uniunii Europene și Vestului care mai investesc la noi și ne dau fonduri de dezvoltare....PATRIOȚI ÎN EUROPA....căcat..

16 aprilie 2019 11:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.