Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit luni, la ”100 de minute” despre Sănătatea din România, în contextul criticilor europene din alte domenii care vizează România, spunând că multe dintre aceste manifestări sunt unele clar electorale.

”Pe mine mă dezamăgesc aceste gesturi în campania electorală. Cu o oră în urmă am încheiat întâlnirea informală a miniștrilor Sănătății și a fost un real succes. Tema principală pe care noi am abordat-o astăzi a fost legată de terapii inovative. Drumul medicamentului de la faza de test până la pacient. Astea cred că sunt temele principale pe care cred că ar trebui să le dezbatem. Au fost subiecte curajoase, au fost nevoiți să recunoască toți că toate țările au probleme cu accesul la aceste terapii inovative. Am pus în discuție mobilitatea pacienților” a precizat ministrul.

”Am să cer colegilor mei din țările respective legislația, să vedem ce putem face. Suntem foarte europeni, am fost apreciați, am fost mândră că sunt româncă, pentru că am fost respectată. Am simțit că România a fost astăzi pe harta Sănătății europene” a continuat Sorina Pintea.

Ministrul a explicat și cum au decurs vizitele sale inopinate în spitale, afirmând că, până să îi fie înțeles demersul, medicii au fost furioși.

”Au fost multe discuții în spațiul public, de ce sunt camere, de ce sunt președinții de CJ. În primul rând anunțat președintele CJ sau al autorității care deține spitalul, dădeam telefon, mă întâlneam cu președintele respectiv și îl rugam să vină cu mine. Când intram în spital era anunțată și presa. Nu numai că am găsit mizerie, ci și respectarea unor reguli minime. La Ploiești am discutat cu medicii, ei au înțeles greșit demersul meu, dar cred că după două ore de discuții au înțeles ce îmi doresc. Până la urmă, dacă echipa nu funcționează corect, actul medical poate fi compromis. Medicii cred că au fost furioși la început. Sigur că se duce un ministru să vadă. Ați prezentat la TV diverse cazuri. Ministrul este întrebat, dar teoretic este un manager, o echipă la DSP, care trebuie să își facă treaba” a spus Sorina Pintea, care a amintit că la spitalul din Târgu Jiu nu a fost recunoscută în prima fază.


Comentarii

Gicu De fapt si TU esti printre cei 80%...

15 aprilie 2019 20:18

Hai salut! Bravo! Desi cred ca esti cam optimista. Lucrurile sunt identice si in invatamant. Ai auzit madam Andronescu? Tu cand verifici cum isi fac treaba directorii si rectorii?

15 aprilie 2019 20:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.