Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deși dosarul în care se judecă, la Înalta Cute de Casație și Justiție apelul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, anul trecut, pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare, ar fi trebuit să ajungă, ieri, la final, pronunțarea a fost amânată pentru data de 20 mai. Amânarea reprezintă o victorie pentru Liviu Dragnea. Liderul PSD riscă trei ani și jumătate de închisoare.

Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat pentru 20 mai, la ora 11:00. „Completul de 5 judecători a hotărât admiterea cererilor de amânare ca aceștia să-și pregătească apărarea”, a spus președintele completului după deliberări, subliniind că termenul de 20 mai ar putea fi ultimul. NAȚIONAL precizează că decizia a fost luată după ce reprezentantul DNA a cerut sesizarea CCR cu două excepții de neconstitutionalitate, iar avocatii au spus că au nevoie de timp pentru a-și pregăti apărarea.

Totodată, avocații au cerut amânarea procesului invocând așteptata decizie a CCR pe sesizarea lui Florin Iordache, anunță CAPITAL. Toni Neacșu, avocatul lui Liviu Dragnea, cere amânarea pronunțării sentinței până când CCR anunță decizia la contestația pe completul de trei judecători.” Amânare până după pronunțarea CCR. Considerăm că este o soluție foarte bună, dacă instanța rămâne în pronunțare azi și CCR nu se pronunță nu ar mai fi nimic de facut dacă CCR decide ceva în neregulă, vă rog să amânați cauza ca să fie legea respectată”, a declarat Toni Neacșu.

La rândul său procurorul s-a opus cererii de amânare și a ridicat două excepții de neconstituționalitate a articolelor pe care se bazează sesizarea lui Florin Iordache privind completurile de 3 specializate, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „Aveți în vedere că doar Dragnea Liviu și Șefu Olguța au invocat nulitatea absolută a completurilor de 3 judecători. Se încearcă tergiversarea cauzei, având în vedere că un membru al completului urmează să se pensioneze”, a spus procurorul.

O soluție definitivă anterioară pronunțării CCR pe această chestiune ar fi făcut ca dezbaterea și verdictul, în caz de admitere, al Curții Constituționale să nu poată fi aplicabil în cazul lui Liviu Dragnea. Asta, explică JURNALUL NAȚIONAL, deoarece deciziile CCR se aplică doar pentru viitor și numai în cauzele pendinte (adică acelora aflate încă pe rolul instanțelor de judecată).

Odată pronunțată decizia în dosarul lui Dragnea, cauza nu s-ar mai afla pe rol. De altfel, doar deciziile definitive pot face obiectul unei contestații în anulare, nu și hotărârile emise de instanțele de fond. Iar, în dosarul lui Dragnea, motivele de apel ale avocaților au vizat în principal hotărârea instanței de fond, respectiv nelegala constituire a completului.

Între timp însă, CCR este așteptată să se pronunțe vineri, 19 aprilie, pe sesizarea lui Florin Iordache, care l-ar putea salva pe Dragnea de o eventuală condamnare definitivă. Dacă CCR va admite existența conflictului, soluția de condamnare de anul trecut va fi desființată, iar cauza se va rejudeca, afirmă COTIDIANUL.

În plus, amânarea pentru 20 mai în procesul liderului PSD vine în contextul în care judecătoarea Luciana Mera din acest complet se pensionează pe 1 iunie, iar schimbarea unui membru al completului duce la rejudecarea întregului dosar în apel.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă exprimați opinia: Credeți că președintele PSD, Liviu Dragnea va ajunge în spatele gratiilor?


Comentarii

Ecce Kurrupt, militant PSD Mănânc căcat, vomit căcat.

17 aprilie 2019 9:20

pute a căcat, deci e aurolacul Ecce Cur Rupt, psd-ist din naștere Scârboasă ființă!

17 aprilie 2019 7:46

Ecce Kurrupt Întrebucerea ecce: Scapă Klaussfinkter Wurst Johannis de șutul în kurcubeu? Sau neprihănitul insistă să dea lovitura cu arianusul lui multilateral franjurat în bocancii plutonului de executare...

16 aprilie 2019 22:04

Stilul șobolanesc al lui Dracnea Scârboasă ființă!

16 aprilie 2019 19:01

Gicu Poate avem noroc si se vor trezi si judecatorii Curtii Constitutionale... si borfasii, chiar daca sunt lideri in politica, sa fie condamnati si sa fie dusi la puscarie.

16 aprilie 2019 17:41

Victor Le-a intrat frica in sînge la toți judecatorii si procurorii țării de teama să nu rămînă fară Pensiile Speciale....Ca-i dă pe mîna Secției Speciale de Cercetarea Magistraților a PSD-istei Adina Florea....Căcat de Justiție, impotenți de judecători și procurori iar ele niște sterpe și lașe...(doar vila și limuzina de lux mai contează pentru ei (ele)....Nu mai au demnitatea si onoarea meseriei de magistrat !!!....Sunt doar ca precupeții din piață de legume-fructe !!!...Cînd cineva în țara asta î-mi va spune că este sau a fost magistrat mă voi întoarce cu curul la el (ea)...Cică fac o groază de studii și școală....Eu fac pe școala și pe studiile voastre degeaba !!!....Cînd treceam pe lîngă Universitatea de Justiție, cea cu acele reprezentative statui din București aveam un respect anume dar de acum m-aș pișa pe ea....Asta merită cu prisosință....Pensia Specială i-a făcut așa dezonorați...

16 aprilie 2019 17:41

Victor Gabor Uite cine vrea sa fie Președinte al Romaniei....unul de-l duc faptele sale prin Tribunale...Un Infractor Hoț in acte juridice ce a furat de la gura copiiilor săraci teleormăneni sa dea la partid....acest Partid plin de Hoți Bogați ce și-au lăsat votanții intenționat sa fie săraci si needucați...Culmea ironiei....Să recuzezi o judecatoare careia barbate-su caștiga mulți bani de la PSD-u fiind Postac IT-ist PSD-ist....Numai uitați-vă, popor prost mămăligar cine fac pe bodyguarzii lui Dragnea ca la Mitingul Craiovei....Nu-i nici-o diferență de Clanul Sportivilor sau Clanul Duduienilor la cei ce-l insoțesc....Sunt niste brute interlope cu acte....Vrem Președinte unul de conduce Clanuri Interlope in țara asta....Daca-l votam pe el si PSD-ismul lui ne merităm soarta....să fim săracii si proștii Europei...ne vor depăși si bulgarii si albanezii....vom fi sărăntocii si hoții Europei...

16 aprilie 2019 12:32

Ion Georgescu Ce-mi place mie de PATRIOȚII ĂȘTIA ROMANI PURSÎNGE....Inimă a lui Decebal și mîndria lui Trăian....Dar vai de curul nostru !!!....am ajuns săracii și proștii Europei !!!i....la toate televiziunile se dau fapte eroice ale unor romani din străinătate ( trafic de droguri, trafic de emigranți, cerșătorie, curvăsărie și prostituție, se duc cu nunți și botezuri la restaurante prin Spania dar fug apoi și nu plătesc....).Facem educația noilor generații dar 40% sunt analfabeți funcționali....Avem pe străzi un milion de tineri NIT între 16 și 25 de ani ce nici nu învață nici nu muncesc....și nici nu vor s-o facă.....Ne sunt spitalele pline de nozocomiale, murim de epidemie de gripă și rujeolă, avem carnagiu de accidente pe drumurile țării, deraiază trenurile cu noi.....doar mărim cimitirele....Dar suntem MÎNDRI PATRIOȚI ROMANI....și dăm peste nas Uniunii Europene și Vestului care mai investesc la noi și ne dau fonduri de dezvoltare....PATRIOȚI ÎN EUROPA....căcat..

16 aprilie 2019 12:30

Bogdan Amanarea nu in seamna victorie... Nu mai mancati rahat toata ziua... Sunt subiecte mult mai fierbinti in Romania.... Retrocedarea de catre "Justitia Independenta" satelor cu tot cu morminte din Transilvania, a liceelor si cladirilor civile Romanesti ... In ciuda faptului ca Trianonul prevede clar plata pentru cei plecati...Ca am platit 80 milioane dolari si 4 tone aur pentru toate prin Guvernul de atunci... iar acum vin toti nespalatii din Ungaria si solicita retrocedari de la strabunicul lui Attila..... JUSTITIA=RUSINE NATIONALA!

16 aprilie 2019 11:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.