Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat duminică, la Palatul Victoria, contractul de proiectare şi execuţie a unei bucăţi de 13,17 km din Autostrada Sibiu – Piteşti, secţiunea cea mai uşor de construit din cele 5, aceasta urmând să fie realizată de austriecii de la Porr Construct.

Considerat de Executiv „cel mai important proiect rutier al României”, contractul are o valoare de aproape 613 milioane lei, fără TVA, şi urmează a fi derulat pe o perioadă de 4 ani, din care unul pentru proiectare şi 3 pentru execuţie. Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi: Sibiu – Boiţa (13,17 km), Boiţa – Cornetu (34,33 km), Cornetu – Tigveni (35,30 km), Tigveni – Curtea de Argeş (9,86 km ) şi Curtea de Argeş – Piteşti (30,35 km), va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Costul total al construcţiei este estimat la 7,5 miliarde de lei.

Integral pe AdevărulComentarii

v Se pare ca se confirma ca cei din vest nu vor sa se faca o autostrada care leaga Transilvania de restul tarii. Ani de zile dureaza portiunea Lugoj Deva, acuma Pitesti Sibiu. Au fost ani de zile de cind se tot discuta. Ni se "declara" ca ceide la Renault, deabea asteapta sa se faca autostrada, dar vad ca toate guvernele Intimina "greutati", cu toate ca executia au incredintat-o unor firme straine, care nu se lalaie ci lucreaza "sustinut" 13 km in patru ani. Dupa ce vor lucra putin sigur vor aparea "contestatii" privind melci, alte vietuitoare, si esosisteme de interes.

15 aprilie 2019 16:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.