Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul german este pe cale să reducă la jumătate previziunile privind creşterea economică din 2019, a declarat o sursă guvernamentală, reflectând o încetinire a ritmului de creştere determinată de recesiunea din sectorul de producţie, transmite vineri Reuteres.

Potrivit sursei citate, guvernul, care îşi va actualiza previziunile săptămâna viitoare, se aşteaptă acum ca economia să crească cu 0,5% în acest an, mai puţin decât estimarea recentă a institutelor economice germane, de 0,8%. Ultima previziune a guvernului, în ianuarie, a fost pentru o creştere economică de 1% în 2019. Preşedintele băncii centrale germane, Jens Weidmann, a declarant vineri, la Washington, că avansul economiei va încetini brusc în acest an, în contextul litigiilor comerciale şi incertitudinilor legate de Brexit, care afectează exporturile şi activităţile investiţionale.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.