Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Lotul care a reprezentat România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2019 (EGMO) s-a întors acasă cu patru medalii. Singura care a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului este Alexandra Timofte, elevă în clasa a XI-a la Colegiul de Informatică „Tudor Vianu” din București.

Alexandra Timofte, deținătoare a încă trei distincții la EGMO, medalie de aur în 2018 și medalii de argint în 2016 și 2017, este o prezenţă obişnuită la concursurile de matematică de elită. La doar 12 ani, a bifat locul I la Olimpiada Națională în 2014 și în 2013, locul I şi la Informatică, tot la faza pe ţară, și medalia de aur la faza națională a Olimpiadei de Matematică, pe când era în clasa a IV-a, și a avut nevoie de o derogare, ca să participe la concursul destinat doar elevilor din gimnaziu.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.