Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Actrița suedeză Bibi Andersson, care a jucat în 14 lungmetraje regizate de celebrul regizor Ingmar Bergman, printre care "Wild Strawberries", "The Seventh Seal" și "Persona", premiată la Cannes și Berlin, a murit la vârsta de 83 de ani, potrivit variety.com, scrie Mediafax.

Informația despre decesul actriței a fost confirmată duminică, pentru presa suedeză, de regizoarea Christina Olofson, o prietenă a lui Andersson.

Andersson și-a început cariera de actriță în adolescență, jucând în producții de teatru, televiziune și pentru marele ecran, dar cele mai cunoscute roluri ale sale sunt cele din filmele regizate de Bergman. Cineastul suedez a descoperit-o când a trebuit să regizeze o reclamă la un săpun, în 1951, și, patru ani mai târziu, i-a oferit un rol, într-o singură scenă din "Smiles of a Summer Night".

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.