Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Partidul lui Liviu Dragnea nu este văzut cu ochi buni în Europa lui Merkel, Tusk și Juncker. PSD pare că se îndreaptă cu pași repezi către un divorț iremediabil de Partidul Socialiștilor Europeni. Liderul PSD Liviu Dragnea a lansat un contraatac dur la adresa liderilor socialiștilor europeni, familie din care face parte PSD, dar și la adresa celorlalți, după anunțul înghețării relațiilor cu partidul său. Marșând pe cartea patriotismului, constată NAȚIONAL, Dragnea i-a mitraliat deopotrivă și pe politicienii europeni, și multinaționalele, făcând o legătură între ei.

Serghei Stanişev, preşdintele Partidului Socialiştilor Europeni a afirmat că PES va lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD până la discutarea statului de membru al PSE în iunie, dacă Guvernul nu clarifică angajamentul pentru statul de drept şi dacă nu va urma recomandărilor CE, anunță GÂNDUL. „I-a informat pe prim-miniştrii, comisarii şi liderii de partid că până când Guvernul român nu va clarifica angajamentul pentru statul de drept şi nu va urma recomandările Comisiei Europene, conducerea PES va lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD, până la o discuţie formală la următoarea reuniune a conducerii PES din iunie, unde va fi discutat statutul de membru al PSD.

El a concluzionat spunând că, până atunci, nu va fi organizat niciun eveniment PES alături de PSD”, a declarat Serghei Stanişev, în cadrul reuniunii socialiştilor europeni. ADEVĂRUL amintește că afirmaţiile lui Stanişev vin şi după ce Frans Timmermans, candidatul Partidului Socialiştilor Europeni la funcţia de preşedinte al CE, a avertizat vinerea trecută, că Partidul Social-Democrat din România riscă excluderea din PSE din cauza situaţiei statului de drept.

Decizia PES vine în condextul în care familia europeană a socialiştilor a fost criticată de PPE, care la rândul ei a suspendat FIDESZ, partidul premierului Viktor Orban. Nici Tăriceanu nu scapă de probleme, întrucât liderul ALDE european, Guy Verhofstadt, a anunţat pe 3 aprilie că a început procedurile pentru excluderea partidului condus de Călin-Popescu Tăriceanu din familia europeană.

EVENIMENTUL ZILEI amintește că preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi seară, că a văzut atitudinea unor colegi din PES „cu muşchii încordaţi că vor îngheţa relaţiile cu PSD”, precizând că nu există în statutul PES aşa ceva şi că nu are de gând să le răspundă acum.

„Am văzut colegi de la PES cu muşchii încordaţi că vor îngheţa relaţiile cu PSD. Dar nici nu există în statutul PES aşa ceva. Şi pentru o ordonanţă care nu există. Domnule, avem următoarele solicitări punctuale să se modifice sau să nu se modifice articolul acela. Ne-au plimbat foarte mult, iar 99% este o motivaţie electorală. Foarte mulţi spun că după ce PPE a luat decizia de îngheţare a relaţiilor cu FIDESZ au făcut presiuni la PES să facă ceva cu PSD ca să se echilibreze. L-am văzut pe domnul Verhofstadt că îl certa pe domnul Tăriceanu. Nimeni nu a înţeles de ce”, a declarat Liviu Dragnea, la ANTENA3.

Dar vicepreşedintele PE Ioan Mircea Paşcu a scris, duminică pe Facebook, că nu înseamnă că nu este posibilă „îngheţarea”relaţiei PES cu PSD, dacă măsura nu ese prevăzută în statut. Din contră, tocmai din acest motiv, Partidul Socialiştilor Europeni poate „modela” decizia cum vrea, anunță GÂNDUL

Și Parlamentul European discută luni pentru a doua oară situaţia statului de drept în România, la solicitarea grupului PPE. Spre deosebire de precedenta dezbatere, când premierul Viorica Dăncilă a susţinut un discurs în plen, la discuţiile de luni nu va fi prezentă, absenţa sa fiind deja criticată în termeni duri, anunță COTIDIANUL. Dezbaterea are loc la solicitarea grupului PPE, care a cerut discutarea situaţiei statului de drept în România şi adoptarea unei noi rezoluţii despre derapajele guvernării Dăncilă.

În noiembrie anul trecut, Parlamentul European şi-a exprimat preocuparea cu privire la recentele schimbări din sistemul judiciar, avertizând că ar putea pune în pericol separarea puterilor şi ar submina lupta împotriva corupţiei, amintește DIGI24. Eurodeputaţii vor evalua acum în plen evoluţia situaţiei din România în ultimele luni.


Comentarii

Ion Georgescu Ce-mi place mie de PATRIOȚII ĂȘTIA ROMANI PURSÎNGE....Inimă a lui Decebal și mîndria lui Trăian....Dar vai de curul nostru !!!....am ajuns săracii și proștii Europei !!!i....la toate televiziunile se dau fapte eroice ale unor romani din străinătate ( trafic de droguri, trafic de emigranți, cerșătorie, curvăsărie și prostituție, se duc cu nunți și botezuri la restaurante prin Spania dar fug apoi și nu plătesc....).Facem educația noilor generații dar 40% sunt analfabeți funcționali....Avem pe străzi un milion de tineri NIT între 16 și 25 de ani ce nici nu învață nici nu muncesc....și nici nu vor s-o facă.....Ne sunt spitalele pline de nozocomiale, murim de epidemie de gripă și rujeolă, avem carnagiu de accidente pe drumurile țării, deraiază trenurile cu noi.....doar mărim cimitirele....Dar suntem MÎNDRI PATRIOȚI ROMANI....și dăm peste nas Uniunii Europene și Vestului care mai investesc la noi și ne dau fonduri de dezvoltare....PATRIOȚI ÎN EUROPA....căcat..

16 aprilie 2019 9:59

Paulus Fiti va rog amabili d-lor "ziaristi" - cum EURO-poolla (din gura) EURO-"deputatului" Monica Macopizdovei va imaginati Dvs."excluderea din Europa"?! Credeti ca o sa vina falia, vulcanul, sau ca o sa se basheasca alde Tusk (printre EURO-Fessele de Bookci, n.m.) pâna ce duhoarea va determina 20.000.000 de semeni ai Dvs. sa-si ia lumea în cap?! Cu respect, P.

15 aprilie 2019 23:23

Ecce Kurrupt Marius, când faci trotuarul și nu îți ajung banii gândește-te ce ai fi putut face altfel în cabina eurovizionară. Puteai merge îmbrăcat într-o rochie de mireasă? Puteai să o iei fără vaselină? Puteai să-ți bagi simultan doi sau chiar trei cârnați în sfinkter, pardon, baloți de vot în urnă? Puteai fi un pidosnic mai întârziat mintal?

15 aprilie 2019 19:13

Marius Da,da noi votam PSD că ne face oameni, ne minte frumos și nouă ne place sărăcia. Romane când nu îți ajung bani de chirie,gaz,benzina,mâncare etc.sa îți aduci aminte ce ai făcut în cabina de vot.

15 aprilie 2019 17:50

Ionel Lazar (si apropous, nu este nevoie de raspuns) Vedeti, voi marlanilor, din cauza asta va trateaza, ca pe niste rahati cei din PE, pentru ca raspundeti ,ca niste marlani si analfabeti. Nu v-ati saturat de cisma ruseasca 50 de ani, v-a placut sa va fure si sa va violeze femeile, cum era vorba aia"noi le-am dat aurul, si ei ne-au luat graul". va meritati soarta sa fiti condusi de hoti si criminali, care la fiecare 4 ani va dau un kil de ulei 2 portocale si un kil de zahar. Ramaneti in intunericul in care va tine de 30 de ani, dragnea si ai lui, si sa va apropie de moscova , nu uitati cand vor veni(rusi), sa fiti cu sdatele si cu pantalonii in vine.! Mult succes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

15 aprilie 2019 16:54

v D-le Dragnea eu v-am scris sa fiti atent la ordinile UE, ca altfel astia ne scot din Europa. Noi trebuie sa ascultam cuminti "indicatiile" UE, ca doar sintem o colonie inca nedeclarata, Nu conteaza ca legile sint atributiile fiecarui stat, daca astia de la UE, ne spun ceva noi trebuie sa executam. Pe ei nu-i intereseaza protocoalele justitiei cu SRI, nici "porcariile" pe care le fac judecatorii, impreuna cu procurorii. Oare UE ne-a pus si un termen?

15 aprilie 2019 16:41

@Vasile Vasile.... De-aia baih Vasalie ! Numa` "ei", nemtalaii & austriecii trebe` sa castige ! Noi n-avem voie !

15 aprilie 2019 16:10

Imperioaliștii și PEDOFILII din occident sunt niște PORCI ORDINARI !!!!!

15 aprilie 2019 11:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.