Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liviu Dragnea joacă azi o carte mare. Supraviețuirea pe scena politică, dar și ca lider al PSD. După Ion Iliescu, Adrian Năstase și Victor Ponta, Liviu Dragnea riscă să fie al patrulea președinte al PSD din această galerie. Liderul PSD află dacă se duce la închisoare, în urma acuzațiilor din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Hotărârea finală ar trebui luată de judecători până la 1 iunie, când unul dintre magistraţii care judecă apelul iese la pensie, susține DIGI24.

Completul Penal 2, de cinci judecători, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are, astăzi, o zi plină. Judecătorii ar trebui să ia în discuţie ultimul termen în dosarul privind “angajările fictive de la DGASPC Teleorman”, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, anul trecut, pe fond, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Însă, precizează JURNALUL NAȚIONAL, completul în cauză are, începând cu ora 9.00, o serie de dosare “grele” vizând apeluri şi contestaţiile în anulare formulate, fie de parchet, fie de celelalte părţi din aceste cauze, vizând alţi lideri social-democraţi. Printre cauzele care vor fi judecate astăzi sunt cele care îi vizează pe Radu Mazăre, Adrian Severin, Constantin Niţă sau Dan Şova.

Luni are loc posibil ultimul termen din dosarul angajărilor fictive, când completul l-ar putea reaudia pe Liviu Dragnea, la cererea lui, ar putea reaudia alţi inculpaţi, apoi s-ar putea ţine pledoariile finale ale apărării, inculpaţii ar avea ultimul cuvânt şi apoi instanţa ar putea rămâne în pronunţare şi ar putea da verdictul definitiv chiar în aceeași zi, anunță GÂNDUL.

Dragnea este acuzat, ca pe vremea când era șeful CJ Teleorman, ar fi determinat angajarea a două secretare de la PSD la Protecția Copilului Teleorman, amintește ADEVĂRUL. Cele două secretare nu s-ar fi dus la serviciu, ci au lucrat în continuare pentru PSD Teleorman (unde șef era Liviu Dragnea), în schimb au încasat salariu de la Protecția Copilului Teleorman.

Avocaţii lui Liviu Dragnea, au invocat, la termenul precedent, în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, o nulitate absolută privind nelegala compunere a completului de fond pentru completuri specializate pe fapte de corupţie. Concret, afirmă COTIDIANUL, avocaţii vor rejudecarea fondului cauzei de către un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie specializat pe fapte de corupţie. Avocatii mai spun că a fost constituit nelegal completul de 3 judecători care a pronunţat decizia în primă instanţă.

Dragnea trebuia să se prezinte în fața judecătorilor în data de 18 martie, dar avocații acestuia au depus documente medicale din care rezulta că acesta a fost internat de urgență, din cauza unor probleme la coloana vertebrală. Tot pe 18 martie, președintele completului de 5 judecători le-a pus în vedere avocaților să fie pregătiți să pună concluzii pentru termenul de astăzi, afirmă ANTENA3.

Odată cu pronunțarea deciziei pe fond în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, magistrații au anulat condamnarea cu suspendare primită de Dragnea în dosarul Referendumului, iar în urma contopirii a rezultat o pedeapsă cu executare, de 3 ani și 6 luni de închisoare.

Avocatul Toni Neacșu, cel care a apărat-o pe fosta soție a lui Liviu Dragnea, a precizată că în eventualitatea unei condamnări, o decizie CCR favorabilă acestuia dar ulterioară condamnării, nu îl va mai ajuta pe liderul PSD. Dragnea nu va mai putea să atace sentința definitivă printr-o cale extraordinară. EVENIMENTUL ZILEI susține că ținând cont de aceste proceduri legislative, apărarea va solicita luni Instanței supreme să amâne pronunțarea sentinței definitive până după decizia CCR privind completurile specializate pe corupție.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă exprimați opinia: Credeți că președintele PSD, Liviu Dragnea va ajunge în spatele gratiilor?


Comentarii

PSD: cum sa mărim alocațiile copiilor? avem 170.000 de pensii speciale Dragnea fute-n cur România. Pentru că poate!

16 aprilie 2019 9:31

Victor Viorel Si alde ăsta, Dragnea vrea sa ajungă Președintele Romaniei....umblă prin Tribunale ca un Infractor acoperit de bodyguarzi precum Mafioții Interlopi din Clanurile Duduienilor sau Sportivilor....Și ne mai înzestrează si cu o Primă Doamnă curvuștină de i-a stricat casa de cand era insurat si cu 2 copiii....Daca avocatul Bombonicăi declara ce declară vă închipuiți cît î-l urăște săraca femeie c-a lăsat-o baltă la o vîrstă înaintată chiar de-a împroprietarit-o cu Hotel si Castel....ca vila este injositor de spus....Toate cocoanele astea PSD-iste de se bucurau la anunțul însurătorii lui le-ar fi convenit ca soții lor să le lase și să plece în lume ?....Dar votantele familiste PSD-iste ce zic ?....E ^un model^ barbatu în criza de a doua vîrstă ce se duce după Prima Secretară mai umezită la păsărică ?.....Și Pulemecu ăsta Cocalar vrea sa fie Președintele Romaniei !....

16 aprilie 2019 9:23

Marius Oare un om obișnuit beneficia de atâtea amânări și amânări? Nu, mergea frumos la pușcărie. Aici se vede hoția și injustiția.

15 aprilie 2019 17:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.