Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituţională a amânat pentru 19 aprilie una dintre cele mai aşteptate decizii ale anului care l-ar putea scăpa pe liderul PSD de o condamnare în dosarul angajărilor fictive. Decizia cu privire la completele specializate era aşteaptă de Liviu Dragnea înainte de ultimul termen în procesul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, programat pentru ziua de luni, 15 aprilie.

Curtea Constituţională a amânat din nou joi, pentru a doua oară, dezbaterea pe completele de trei judecători de la Curtea Supremă pentru data de 19 aprilie. Judecătorii CCR au solicitat informaţii suplimentare de la CSM şi urmează să anunţe decizia la finalul săptămânii viitoare, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

Aproape toţi judecătorii au solicitat un nou termen pentru a putea aprofunda raportul transmis de Petre Lăzăroiu, judecătorul raportor, dar şi informaţiile primite de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un document de aproximativ 130 de pagini. ADEVĂRUL amintește că Liviu Dragnea ar fi avut nevoie astăzi de o decizie favorabilă de la CCR, pentru a scăpa de condamnarea în primă instanţă în dosarul angajărilor fictive. În acest dosar, Liviu Dragnea şi-ar putea afla sentinţa luni, 15 aprilie, când este programat ultimul termen de judecată.

Raportul întocmit de judecătorul-raportor CCR Petre Lăzăroiu în ceea ce privește sesizarea referitor la completurile de trei judecători de la ÎCCJ este orientat spre admiterea acțiunii lui Florin Iordache, au declarat , citate de COTIDIANUL, surse din cadrul Curții Constituționale. Sesizarea la CCR a fost făcută de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, pe 25 martie,  în perioada în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, i-a delegat atribuţiile acestuia.

Președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, a solicitat respingerea sesizării făcute de Florin Iordache. Aceasta susține că, pe baza jurisprudenței CCR,  atributul sesizării Curții cu un conflict juridic nu poate fi delegat de președintele Camerei Deputaților. CAPITAL amintește că Dragnea așteaptă cu nerăbdare decizia Curţii Constituţionale privind completurile de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă decizia va fi în favoarea sa, liderul PSD ar putea scăpa de trei ani și jumătatea de închisoare.

Și fostul judecător al Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat că dacă ar mai fi parte a CCR, acesta ar respinge sesizarea făcută de Florin Iordache privitoare la completurile de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Zegrean consideră că Iordache nu avea calitatea necesară pentru a sesiza Curtea. Augustin Zegrean, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, consideră că problema completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) nu se poate constitui într-un conflict juridic de natură constituțională.

Din punctul de vedere al lui Augustin Zegrean, sesizarea este „aberantă” și pe fond întrucât nu există „școli anticorupție” pentru judecători. Prin urmare, nu li se poate cere judecătorilor o specializare în acest domeniu. Zegrean consideră că o decizie a CCR pentru desființarea sentințelor date în ultimii 15 ani pe dosarele de corupție ar fi un cadou făcut de demnitarilor care au comis fapte de corupție.


Comentarii

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD Dragnea vă arată în poză cât i-a intrat morvovu'în găoz.

12 aprilie 2019 13:40

Marius Daca au fost 5 ,2,10,8 judecători ce mai contează ? Nu sa aplica aceiași lege indiferent de numărul judecătorilor? Penalul e penal dovedit. Și el se mai crede și viitor președinte. Vai de capul nostru.

11 aprilie 2019 20:50

Ecce Kurrupt Sesizarea ecce aberantă. Pe lângă că ecce Paștele, pizdacii nu merită nici un cadou deoarece nu au fost cuminți. Noi kuriștii acoperiți am primit de Crăcăciun mai demult cadou un cozonac cu rahat. Ne-am așezat pe scăunele la Masa Tăcerii, l-am tăiat felii și l-am mâncat. Firimiturile le-am adunat frumos într-o grămăjoară pe care apoi am pus-o strategic pe balanța Doamnei din Curtea Constituțională. Nu ne-a văzut că era legată la ochi dar a ridicat paloșul și a întrebat că ce pute... Noi i-am zis că s-a schimbat direcția vântului, bate acum din direcția haznalei primordiale, semn că vine vremuri bune...

11 aprilie 2019 19:33

Victor Gabor E timp ca Completu de 5 judecatori de la ICCJ sa-i dea lui Dragnea cei 3,5 ani de puscarie să ne lase dracului in pace....să ne vedem de sărăcia noastră....Toata țara pusa pe jar ca intra Nenorocitu asta la mititica....Sa intre c-a furat destul pentru tot neamu lui....si cei din Gașca lui jăcmanesc bugetul si bruma de venit a prostimii....

11 aprilie 2019 17:21

aurel colceriu ccr le-a dat oportunitatea judecatorilor de la iccj sa-si demonstreze atasamentul fata de lege !

11 aprilie 2019 15:23

v Dragnea are oase de smecher. Ii fute-n cur pe toti!

11 aprilie 2019 15:13

CCR vandut si cumparat pe bani multi de PSD HALAL CCR! Asta-i curtea PSD-ului, ograda samadaului dracnea. La astia toti, le-a votat parlamentul, pensii speciale si tot parlamentul rusinii a votat ca presurile astea de la CCR in frunte cu valer dorneanu, sa nu poata fi anchetate decat daca vor ei! E LEGE data de HOTI pentru alti o gramada de HOTI.

11 aprilie 2019 14:06

CCR a ajuns pumnal in mana criminalilor: CCR ar putea desavarsi astazi operatiunea de distrugere a statului de drept in Romania. Dupa ce a transformat fara referendum Romania in republica parlamentara prin vandalizarea functiei prezidentiale, dupa ce a distrus DNA si a pus in genunchi ICCJ, CCR ar putea dinamita probele din mai toate dosarele penale, fie ele de coruptie, crima, viol sau talharie, desavarsind o amnistie perversa.

11 aprilie 2019 14:00

v Dragnea va fute-n cur goaza, de v-apuca toata groaza!

11 aprilie 2019 13:40

Ecce kur rupt, gaozarul de servici al PSD Ah, cat imi place s-o iau in anus!

11 aprilie 2019 13:32

Ecce Kurrupt, militant PSD Dragnea are pula mare, el fute-n cur pe orisicare: justitia, statul de drept, UE, etc (nu si Rusia)

11 aprilie 2019 13:19

Ecce Kurrupt, militant PSD D-l Dragnea va arata in poza cat de lunga are pula. Ce i-as mai suge-o!

11 aprilie 2019 13:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.