Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai este nevoie de o singură decizie pentru ca președintele PSD să scape de condamnare. O decizie favorabilă de la CCR l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea de anul trecut la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive.

Curtea Constituțională (CCR) dezbate astăzi sesizarea lui Florin Iordache privind completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), o speță care l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de condamnare. La sfârșitul lunii trecute, amintește CAPITAL, Florin Iordache, în calitate de președinte delegat al Camerei Deputaților, a sesizat Curtea Constituțională pentru soluționarea unui presupus conflict între Parlament și Înalta Curte privind inexistența completurilor de 3 judecători specializate pe corupție la ICCJ.

EVENIMENTUL ZILEI amintește că și echipa de avocaţii a lui Liviu Dragnea au cerut la termenul de săptămâna trecută, sesizarea CCR, pe motiv că decizia prin care preşedintele PSD a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare, pe fond, este nulă. Decizia a fost luată pe motiv că inculpatul a fost judecat de un complet de 3, care nu e specializat pe fapte de corupţie.

Aceasta este însă o portiță prin care liderul PSD ar putea scăpa de pedeapsa din dosarul angajărilor fictive, afirmă COTIDIANUL. Florin Iordache a preluat strategia apărării în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare. Președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, a solicitat respingerea sesizării făcute de Florin Iordache. Aceasta susține că, pe baza jurisprudenței CCR,  atributul sesizării Curții cu un conflict juridic nu poate fi delegat de președintele Camerei Deputaților.

Liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, a declarat, pentru ADEVĂRUL, că scandalul dintre Liviu Dragnea şi Tudorel Toader este „un fake“ şi că cei doi „joacă teatru”. Liderul Pro România a precizat că Liviu Dragnea vrea să scape printr-o decizie a CCR pentru procesul lui. „Dragnea vrea să scape la Curtea Constituţională şi mâine vom şti dacă într-adevăr scapă sau nu, printr-o decizie a CCR care să dispună rejudecarea procesului lui, doar al lui, nu și ale celorlalți. Numai procesul lui Dragnea se reia de la zero, numai Dragnea este deasupra legii, toţi ceilalţi trebuie să rămână sub şi să aibă probleme”, completat fostul premier.

Pe de altă parte, senatorii jurişti au amânat pentru a şasea oară dezbaterea privind ridicarea imunităţii președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Doar senatorii Opoziţiei au venit cu toţii la comisia juridică unde urma să fie discutată cererea DNA pentru începerea urmării penale în cazul preşedintelui Senatului. Liberalii mai afirmă că preşedintele Senatului ar urmări, de fapt, prescrierea faptelor de corupţie şi în felul acesta ar putea scăpa de urmărirea penală, notează GÂNDUL.

Senatul amână de cinci luni de zile cererea procurorilor de urmărire penală pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD ar putea respinge cererea, dar preferă să îl ţină în şah pe Tăriceanu, având nevoie de sprijinul acestuia pentru debarcarea lui Tudorel Toader, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ. PSD și ALDE au majoritate în Senat și respingerea cererii de urmărire penală ar fi, în mod normal, o formalitate. Însă, social-democrații vor să îl elimine din Guvern pe ministrul Justiției, Tudorel Toader și pentru asta au nevoie de sprijinul ALDE. Postul de la Justiție revine, oficial, PSD dar Tudorel Toader a fost propus de Călin Popescu Tăriceanu care s-a opus, cel puțin până acum, remanierii acestuia.

Miza acestei amânări continue, susține CURENTUL, este ca faptele lui Tăriceanu să se prescrie. Conform legii în vigoare astăzi, fapta lui Tăriceanu de luare de mită s-ar prescrie în 2028 (2008+10 ani*2). Dacă Dăncilă modifică legislația prin OUG, conform proiectului de ordonanță de urgență conceput de Tudorel Toader termenul prescripției speciale s-ar fi împlinit deja în 2017 (2008+6 ani*1,5).

Călin Popescu Tăriceanu, amintește NAȚIONAL, este acuzat de DNA că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.


Comentarii

Marius Ăștia sunt penali care ne conduc și voi ii votați, prosti dracu.

10 aprilie 2019 18:39

Ecce Kurrupt: Dragnea fute-n cur Romania, UE Pentru ca poate!

10 aprilie 2019 16:20

Gicu Recomand INFRACTORILOR si celor care stiu ca au furat si pot fi descoperiti.... SA SE INSCRIE IN PSD-ALDE....si scapa!

10 aprilie 2019 12:47

Nazistu,Soroșistu,#Rezistacu,Securistu,Masonu.din Statu Paralel,Corporatistu,Neomarxitu Stai sa vezi dupa decizia de azi a CCR-ului ce-l vor scapa pe Dragnea si alti infractori condamnati....si dupa ce Dăncilă dă OUG-urile mult controversate ....Sa vedeti NUCLEARA, art.7 din Rezolutia UE pe Romania....Asta-i drumul luminos pe care ne duce alde DRAGNEA cu Clanul lui Mafiot Interlop PSD-ist....Să ne marginalizeze toți în lume și-n Europa....Ce ti-era rușine să spui că ești roman cînd erai întrebat de cineva în Europa....de imediat se fereau de tine ca de un ciumat să nu-i furi....Dar ce va fi de acum încolo....ne vor privi ca pe niște ciudați de acceptăm ca Hoții să ne conducă și să-și dea Legi și Hotărîri ale Curții Constituționale să scape basma curată....și să fie apoi curați ca lacrima....Sovacii au o Președintă luptătoare anti-corupție și noi romanii o să avem Președinte de la anul un fost Infractor Condamnat de două ori (definitiv 2 ani cu suspendare + primă instanță 3,5 ani de pușcărie) și ca Primă Doamnă o curvuștină blondină...

10 aprilie 2019 11:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.