Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pensionarii din România iau pensii mai mici, de trei ani, după ce Guvernul nu a majorat pensiile cum a promis şi a amânat indexarea lor cu inflaţia de la începutul anului către mijlocul anului. Guvernele PSD și-au dat derogare de la lege şi au decis să nu mai indexeze pensiile de la 1 ianuarie.

Conform legislaţiei, valoarea punctului de pensie se majorează anual, începând cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Aşadar, afirmă ADEVĂRUL, pensiile trebuiau indexate la 1 ianuarie a fiecărui an, după cum urmează: la 1 ianuarie 2017 cu 5,5%, la 1 ianuarie 2018 cu 7%, iar la 1 ianuarie 2019 cu 9%. Prin ordonanţe de urgenţă, Guvernul s-a exceptat de la lege.

Pensionarii au pierdut 3,8 miliarde de lei, din cauză că Guvernul nu a indexat pensiile cu inflaţia la fiecare început de an, a atras atenţia fostul preşedinte Traian Băsescu, care a făcut o serie de calcule pentru anii 2018 şi 2019, anunță CURENTUL. Potrivit lui, suma totală cu care pensionarii „au fost păcăliţi” în 2018 şi 2019 este de 3.855.718.452 lei, respectiv 816.040.475 euro. Calculele arată că fiecare pensionar a pierdut 258 lei în anul 2018, raportat la pensia medie, din cauză că pensia nu a fost indexată cu inflaţia la începutul anului, ci în iulie.

De asemenea, în 2019, 564 lei va fi suma pierdută de fiecare pensionar, raportată la pensia medie, din cauză că indexarea se va face abia în septembrie. Şi reprezentanţii PNL susţineau, recent, că prin neaplicarea formulei de indexare a pensiilor din lege, PSD şi ALDE au tăiat pensiile în 2018 cu 240 lei, la o pensie medie de 1.000 de lei, şi cu 540 lei în 2019, la o pensie medie de 1.100 lei.

În ultima perioadă, Guvernul a făcut o serie de promisiuni privind pensiile mărite, amintește CAPITAL. De asemenea, pensiile au intrat într-un proces de recalculare, care a dat peste cap plata acestor indemnizații. Într-un final s-a ajuns la o decizie. Autoritățile vor plăti doar jumătate din pensiile mărite la 1 octombrie 2019.

De pensiile mărite vor beneficia doar pensionarii care beneficiază de legea 192/2015. ANTENA3 susține că motivul acestei situații este faptul că doar pensiile în cazul cărora s-a reușit recalcularea se vor plăti, restul se vor achita retroactiv, când și celelalte calcule se vor finaliza.

Senatul a adoptat noua versiune a Legii pensiilor, ceea ce înseamnă că ar urma să fie schimbate condițiile de calcul, iar limita de vârstă să fie redusă, informează EVENIMENTUL ZILEI. Legea pensiilor a fost inițiată de Guvern, cu aproximativ un an în urmă. După ce a fost adoptată de Senat, aceasta a fost trimisă la Camera Deputaților, acolo unde va primi votul final. Cu toate acestea, noua Lege a pensiilor a primit și câteva amendamente față de forma inițială. Acestea vizează formula de calcul și vârsta de pensionare.

Toate acestea în timp ce pensionarii își primesc în aceste zile pensia la pachet cu materiale electorale  din partea PSD, constată ROMÂNIA LIBERĂ. Partidul Naţional Liberal va da în judecată Partidul Social Democrat pentru ”transformarea Poştei Române într-o filială a PSD”, a anunţat ieri preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban. El s-a referit la încheierea unui protocol între PSD şi Sindicatul Liber din Poşta Română, în urma căruia factorii poştali vor fi obligaţi să distribuie materiale de campanie pentru social-democraţi şi a prezentat un document în acest sens.

”Vom da în judecată PSD pentru o mizerie inimaginabilă pe care a comis-o folosind Poşta Română”, a anunţat Orban. Poșta Română a confirmat că a încasat 925.000 lei de la PSD, în baza unui contract comercial plătit, pentru distribuirea materialelor de promovare ale social-democraților.


Comentarii

Marius Pensionari au votat PSD sa le mărească pensile,, da au mărit dar nu pe ale lor ci pe alea speciale. Așa că pensionare acum uitate luuuuuung la pliantul PSD și vezi ce faci cu el. Ori îl mănânci ori te încălzești cu el Ha,Ha,ha

7 aprilie 2019 9:05

v, militant PSD V-aș fute-n cur prin sodomizare anală, fraierilor. Pensionarii vor vota oricum cu PSD și dacă îi fute-n cur Dragnea și le înjumătațește pensiile.

7 aprilie 2019 0:33

Calaii Romaniei PSD, ipocrit si mincinos prosteste tocmai pe cei care sufera cel mai mult de pe urma hotiilor lor, dar au grije sa-i manipulkeze si sa-i indobitoceasca latrina 3 a HOTULUI sef, penalul voiculescu. Ei merg inainte si-si ingrasa porcii cu pensii speciale, isi angajeaza toate cozile de topor in cinci locuri de-odata ca doar d'aia i-au ales romanii sa faca ei ce vor. Si uite ce fac! Prapad.

6 aprilie 2019 0:20

@Falsului de mai jos cu CUMINECTURILE Da' ce te strofoci așa, idiotule? Te ustură adevărul? Ce dacă ai votat cândva cu Crin? Dacă reacționezi ca un #rezistac cu fruntea îngustă și cu neuronii rătăciți prin pustiul din capul sulii tale, înseamnă c-ai greșit ușa când l-a votat pe Crin. L-ai confundat cu Băsoiu și acum îl înjuri ca un apucat pe cel care amintește de tăierile smintite din veniturile românilor făcute de acest gunoi uman de tristă amintire, Traian Băsescu. Ba se mai și laudă ca a trecut țara prin criză, vrând să spună că a salvat-o, pe când, în realitate a afundat-o în criză prin jaful halucinant al bandei sale portocalii, ocrotită cu atâta strășnicie de panarama penală zisă Nefertiti! Adică Luluțza. Adică zeița întunericului, pe căre o adorați voi, #rezistacii, în așteptarea lui Lucifer, tatăl masonilor Illuminati. Vai de capul vostru de boi cu lanțu-n coarne!

5 aprilie 2019 18:38

Kuminecaturile Gemene Handicapatule de mai jos, am votat cu Crin, nu cu Basescu. Cifrele vorbesc- pensionarii au primit pensii mai mici, futu-ti gura ma-tii de handicapat.

5 aprilie 2019 17:14

Ha-ha-ha! Cărbuni anti PSD amestecați cu căcat băgați de Băsu și molfăiți de #rezistaci! Cu cât aplomb iese Băsescu la atac cu această găselniță! Pare să fi uitat cu totul tăierile de salarii pensii și alte venituri ale cetațenilor de rând, nu și ale celor din statul paralel, pe care le-a operat împreună cu Boculeț. Acum sunt amândoi fecioare neprihănite! Nesimțirea e lucru mare, băieți. Nu contați însă prea mult pe memoria scurtă a boborului. Un indiciu îl reprezintă chiar zbaterea în jurul a 5% a PÂMP-ului băSECURIST. Dacă nu reușeau să-i prostească pe lăbărari, toți portocalii beleau acum pula pe la spiralele MISA ale lui Bivolaru.

5 aprilie 2019 16:53

Gicu EGAL cat de pacaliti sunt pensionarii, ei tot cu PSD voteaza, ca au dor de Ceausescu.... si creierul spalat de propaganda PSD. La asa alegatori, alesii pe masura!

5 aprilie 2019 16:52

Victor Viorel Asa ca Dragi pensionari....stergeti-va la cur cu Pliantul PSD-ist de mari realizari....ca nici Spitale,Scoli,Gradinite,Crese noi si Kilometrii de autostrazi n-au facut....doar s-au umplut ei si neamurile lor de Sinecuri si Privilegii....Asa ca Pensionari olteni prosti....Olguta va cheama la miting....dar ea traieste ca Boieroaica la Conac si pe Claudiu cel Frumos i-l trimite PATRIOT IN EUROPA cu venit lunar peste 10 000 Euro....Uita-te in zare Pensionar Roman ca banii tarii se duc pe Pensii Speciale cumulate la unii cu Salarii Nesimtzite....si pe Subventia din Buget via Guvern data PSD-ismului sa va minta si prosteasca....si sa plateasca adidasii si traista postasului ce va adus pensia....

5 aprilie 2019 16:34

Ecce Kurrupt De mic mi-a plăcut s-o iau în arianus

5 aprilie 2019 13:27

Kuminecaturile Gemene, militant PSD Nu-mi plac pensionarii.. Nu li se mai scoala.

5 aprilie 2019 13:25

Inteleg ca la pensiile parlamentarilor nu sunt probleme Acolo calculul de actualizare a mers ca uns. Tot asa, la 1 ianuarie 2019 si-au indexat indemnizatiile parlamentare (alea de peste 16000 lei/luna) cu exact procentul de indexare a salariului minim brut pe economie. Si-au dat ei o lege in sensul asta pentru ca parlamentarii "reprezinta vointa poporului" si pentru ca pot.

5 aprilie 2019 13:13

Ecce Kurrupt Întrebucerea ecce cât de adânc a băgat Klaussfinkter Wurst Johannis cârnațul în gaura kurcubeului tricolor și nu ecce acest gest dovada irefutabilă că pidosnicul îi iubește pe români cu adevărat nu ca pizdacii blestemați...

5 aprilie 2019 13:05

Liviu Dragnea, noaptea minții, el îți fute-n cur părinții, dăndu-le pensii mici Dragnea fute-n cur pensionarii si-i fute nine ca sa poata da 180.000 de pensii speciale (Boc dadea doar 100.00)

5 aprilie 2019 12:44

Pute De ce la talonul de pensie de luna asta s-a atasat si ziarul PSD ca scarba si a celor care v-au votat ultima oara ,sa fie si mai mare .Scapati de Repetent si cohorta de toante si poate ve-ti recapata ceva din voturi.Procentul de 25 % pierdut e mai ales de la intelectualii mai varstnici,nu mai amagiti pe nimeni cu promisiuni ,reglementati pensiile speciale cum ar fi normal in functie de contribuitate si dati la cei care chiar au nevoie si micsorati numarul de lingai ,fomisti si incompetenti la 300 !!!Succesuri!

5 aprilie 2019 6:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.