Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrii cabinetului Dancila, in frunte cu premierul, au cam imbulinat-o. Nu peste mult timp, ei vor trebui sa respecte niste norme, ce vor deveni obligatorii. “Biblia” ministrilor din Guvernul Romaniei a fost elaborata de nimeni altul decat ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Tinuta vestimentara decenta, integritate morala, discursuri in interesul public, acestea sunt doar o parte din obligatiile stipulate in Codul lui Toader, anunță NAȚIONAL.

PLUS a depus la Parchetul General un denunţ împotriva ministrului Justiţiei Tudorel Toader, pe care îl acuză de fals în declaraţii, obstrucţionarea justiţiei şi influenţarea declaraţiilor, susține CURENTUL. PLUS susţine că ministrul a minţit instanţa în 21 martie, transmiţând că „nu au fost emise acte prealabile cu privire la adoptarea unor ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură penală”, iar o zi mai târziu a făcut public proiectul de modificare a codurilor penale.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că există prea multă preocupare faţă de eventuala lui demisie sau demitere. "Constat faptul că există prea multă preocupare faţă de eventuala mea demisie sau demitere. Există viaţă şi după ministeriat!", a postat joi Toader pe pagina sa de Facebook, citată de JURNALUL NAȚIONAL.

ROMÂNIA LIBERĂ amintește că liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la un post TV, că ”există nemulţumiri serioase în partid” în legătură cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, sugerând că acesta nu a comunicat eficient cu oficialii Comisiei Europene în privinţa modificărilor legilor Justiţiei. Însă Dragnea a evitat să spună dacă acesta este vizat de o remaniere.

Conform CAPITAL, Tudorel Toader, urmează să fie schimbat din funcţie în cazul în care nu semnează OUG pentru modificarea Codului Penal şi de Procedură Penală, au spus mai multe surse politice şi guvernamentale. Mai mult, se pare că Toader nu ar fi dispus să-şi pună semnătura pe OUG, mai ales după ce experţii Comisiei Europene au refuzat să-şi dea acordul pe modificările propuse şi România riscă critici dure din aste motiv.

Presa a scris că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar urma să fie schimbat din funcţie dacă nu semnează ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Penal şi de Procedură Penală, fapt pe care acesta nu ar fi dispus să-l facă, amintește și ADEVĂRUL. În locul lui Tudorel Toader, PSD l-ar putea numi pe Eugen Nicolicea.

Joi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde proiectele de OUG au fost trimise de ministrul Justiţiei, a anunţat că nu se justifică urgenţa adoptării unor modificări la Codurile penale. Procurorii subliniază că „adoptarea pe această cale a unor astfel de modificări, fără o evaluare corespunzătoare a impactului şi fără o consultare efectivă a magistraţilor, poate afecta negativ activitatea parchetelor".

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubacic a transmis joi, la finalul unei întâlniri cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că Olanda este îngrijorată din cauza ordonanţelor de urgenţă care modifică Codurile penale şi permit desfiinţarea unor sentinţe definitive şi pe care Guvernul se pregăteşte să le adopte în următoarea perioadă, anunță COTIDIANUL.

La finalul întâlnirii cu Tudorel Toader, ambasadorul Olandei a spus că în discuţii şi-a exprimat îngrijorările privind aceste ordonanţe de urgenţă şi că speră că "au fost înţelese şi luate în considerare". Ambasadorul Olandei a mai spus că Tudorel Toader a asigurat-o că modificările care vor fi aduse Codurilor Penale sunt în beneficiul României şi nu vor afecta sistemul de justiţie.

Și premierul Viorica Dăncilă a discutat, joi, într-o teleconferinţă cu Frans Timmermans, aceasta promiţându-i prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene că Guvernul nu va adopta în şedinţa de vineri o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor penale, au declarat surse politice, citate de GÂNDUL. De asemenea, sursele citate au precizat că va continua colaborarea Comisiei de experţi de la Bruxelles cu Guvernul în vederea punerii în aplicare a recomandărilor din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Despre destituirea lui Tudorel Toader s-a vorbit extrem de mult. Iar surse politice au declarat pentru EVENIMENTUL ZILEI, că motivul principal pentru care PSD îl dorește plecat pe ministrul Justiției ține de refuzul constant al acestuia de a formula ordonanţele de urgenţă privind aminstia şi graţierea. De asemenea, aceleaşi surse au precizat că Tudorel Toader nu a fost internat în spital, aşa cum s-a speculat în presă, ci doar s-a retras temporar, pentru a găsi o soluţie pentru situaţia în care se află în prezent şi pentru a evita presiunile venite din partea lui Liviu Dragnea şi a PSD, în ceea ce priveşte cele două OUG controversate.


Comentarii

@ Florin Bilei Pai ...ai pomenit-o tu, ciumpalacule ! La ce s-o mai suparam si noi ? Haaaa...???

30 martie 2019 11:53

Cormoranii psd-ului Tudorel Toader: Pensie speciala – 32717 /luna; Salariu ministru – 120.2017/ luna Participare sedinta CSM – 6968 Prf. Univ Alex. Ioan Cuza – 1800/luna Total: 644.304 lei/An – Cca 14.000 Euro/luna; 150.000 Euro/An Teodor Melescanu: Pensie speciala – 8760 /luna; Salariu ministru – 22.378/ luna Prof. SNSPA – 4913 / luna Total: 432.612 lei/An – Cca 8000 Euro/luna; 95.000 Euro/An Petre Daea: Pensie speciala – 8061/luna Pensie Asigurari Sociale de Stat – 3600 Salariu ministru – 14.400/luna Total: 312.732 lei/An – Cca 6000 Euro/luna; Cca 70.000Euro/An

29 martie 2019 19:28

tudorel t. Sluga PSD-ului In loc slujeasca tara, sa respecte recomandarile Comisiei Europene privind reformarea Justitiei, tudorel toader face tocmai pe dos, doar pentru a servi intereselor coalitiei PSD-ALDE. Tu-Dorel a tradat justitia si s-a inrolat definitiv in armata PSD&ALDE de distrugere a justitiei si a tarii. El e principalul arhitect al demolarii fragilei justitii in Romania. Acum semnalul este: Liber la furat pentru PSD si Alde.

29 martie 2019 19:19

Ecce Kurrupt către hetrosexualii României: Dragnea vă fute-n cur, pe voi si pe părinții voștri Ah, cât îmi place s-o frec! Cu fundul, bineînțeles...

29 martie 2019 14:40

Ecce Kurrupt Nu se justifică urgența. Care-i graba? Pizdacii trimiși în concediu la beciul domnesc de Direcția Neprihănirii Arianusului șed confortabil și se relaxează până una alta. Important ecce să nu se facă de râs kuriștii, procuriștii și alți analiști sau să ajungă chiar ei la pârnaie, ar fi ridicol...

29 martie 2019 12:43

Didel Unde e lovitura ????

29 martie 2019 12:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.