Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prin declarațiile sale, premierul României, Viorica Dăncilă a reuşit să inducă o stare de accentuată confuzie şi în tabăra israeliană şi în tabăra arabă. A creat aşteptări şi apoi le-a spulberat. Foarte dezamăgitor, iar România este direct afectată.

ADEVĂRUL amintește că premier a spus clar că domnia-sa şi guvernul României vor muta ambasada la Ierusalim. Declaraţia a stârnit aplauzele participanţilor la reuniunea Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice. Dacă o ţară face o asemenea declaraţie, mai ales de la nivelul şefului guvernului, te aştepţi să fie un lucru serios care urmează să fie pus în practică în cel mai scurt timp. De aici şi entuziasmul justificat al sălii. Cum să te gândeşti că este vorba despre o ţeapă, în cel mai curat stil al politicii româneşti?

Peste numai o oră, doamna Dăncilă a revenit şi a spus că era vorba despre o opinie personală. Deci, nici vorbă de consens la tuturor factorilor constituţionali implicaţi în luarea unei astfel de decizii. Deci, doamna Dăncilă a livrat o informaţie falsă, pentru că în niciun moment nu a precizat că este vorba despre o opinie personală. Premierul României a vorbit în calitatea sa oficială şi ar fi trebuit să sublinieze în cadrul discursului, dacă vreuna dintre afirmaţii reprezintă o opinie personală. În lipsa unor asemenea precizări, audienţa a luat totul de bun şi a considerat că decizia de mutare a ambasadei este deja luată.

Doamna Dăncilă a creat aşteptări şi apoi le-a spulberat. Cei care aşteaptă decizia Bucureştiului de a-şi muta ambasada la Ierusalim şi-au dat seama că lucrurile sunt departe de a fi hotărâte şi că doamna Dăncilă doar a livrat un şir de vorbe fără acoperire. Foarte dezamăgitor!

Premierul Guvernului Dragnea, Vasilica Dăncilă - după spectacolul de amatorism şi iresponsabilitate pe care l-a oferit lumii la Washington – în loc să-şi vadă de bucătăria guvernamentală, continuă să emită judecăţi de valoare despre Israel, capitală, ambasadă, Orientul Mijlociu, parteneriate strategice, „lumea arabă”, constată GÂNDUL.

Şi, fiindcă România nu mai are diplomaţie ca s-o tragă de mânecă, doamna Vasilica debitează în continuare gogomănii de nereprodus, culminând cu declaraţia că deplasarea sa a... „repus România pe harta mondială”!

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că anunțul premierului Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei la Ierusalim „este o mare prostie”, potrivit CURENTUL. „În politica externă totul este posibil, numai că este foarte important când o faci, cum o faci şi care sunt avantajele şi dezavantajele. Ce a făcut Guvernul prin doamna Dăncilă este o mare prostie. De ce? În primul rând, nu a fost o corelare între poziţia Guvernului şi a titularului de politică externă, care e preşedintele României. Să muţi ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim îţi trebuie un decret emis de preşedintele României.

Or, cum te angajezi tu la schimbarea locaţiei ambasadei fără să ai acordul preşedintelui. Suntem într-un moment în care România vrea să primească voturile majoritare ale statelor membre ONU, să obţină un mandat de membru nepermanent al Consiliului de Securitate. Cum credeţi că va mai primi România măcar un vot de la ţările arabe - şi sunt multe”, a afirmat Băsescu, citat de EVENIMENTUL ZILEI.

Pe de altă parte, constată COTIDIANUL, americanii o felicită pe Viorica Dăncilă pentru decizia de a muta Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim. După ce a fost acuzată de președintele Klaus Iohannis de  „totală ignoranță în domeniul politicii externe” pentru anunțul privind ambasada, Dăncilă a primit mulțumiri, pentru același anunț, de la vicepreședintele SUA Mike Pence cu care s-a văzut recent la Washington.

”M-am bucurat să mă întâlnesc săptămâna aceasta cu premierul român Viorica Dăncilă, un aliat NATO şi prieten. Am avut ocazia să-i mulţumesc pentru parteneriatul puternic cu SUA şi decizia ei de a muta ambasada României la Ierusalim”, a scris Pence pe Twitter alături de o fotografie cu Dăncilă.
Momentul pare a fi o premieră, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ.

Până acum președintele Klaus Iohannis a fost un „răsfățat” al americanilor, în vreme ce Guvernul a fost privit mai degrabă cu scepticism. Mutarea Ambasadei este însă un moment delicat pentru România. Țara noastră este prinsă între americani și UE. Uniunea Europeană a refuzat să urmeze acest demers al SUA de a muta ambasada la Ierusalim și a spus-o clar de câte ori a avut ocazia.

Iar Viorica Dăncilă e lăudată de propaganda rusă după vizita din SUA, anunță ADEVĂRUL. „Remarcabil succes internaţional. Este cel mai potrivit candidat la preşedinţia României“ Premierul Viorica Dăncilă a fost lăudată de Sputnik, organul oficial de propagandă rusească, care precizează că vizita sa în SUA pentru Conferinţa AIPAC este un „remarcabil succes internaţional”.

„Încheiem cu aceeaşi constatare: pe zi ce trece se dovedeşte că am avut dreptate, în ciuda atacurilor mass media, iar Viorica Dăncilă este cel mai potrivit candidat pentru preşedinţia României – iar recunoaşterea sa internaţională devine din ce în ce mai amplă” conchide articolul.

NAȚIONAL susține că intr-adevar, Viorica Dancila este aleasa axei Tel Aviv – Washington si implicit a PSD-ului pentru Palatul Cotroceni! Insa doar naivii sistemului isi pot inchipui ca axa Tel Aviv – Washington s-a decis sa mearga total pe mana Vioricai Dancila de-abia dupa anuntul acesteia privind mutarea Ambasadei Romaniei la Ierusalim. Pentru ca aceasta a fost in vizor inca de pe vremea cand activa ca europarlamentar la Bruxelles iar Liviu Dragnea a trebuit sa se incline in fata acestei ”sugestii discrete” privind nominalizarea necunoscutei Viorica Dancila drept premier…


Comentarii

Proasta proastelor Maimuta pocita la presedinte..hahaha!

29 martie 2019 7:57

v, militant PSD Ghiolbanis,heterosexual notoriu(de aia nu are copii),a fost ofițer nazist în tinerețe. Ne-a zis nouă la partid,Darius Vâlkov,fost primar PDL la Slatina,lângă Caracal.

29 martie 2019 3:00

PSD: cum sa mărim alocațiile copiilor? avem 170.000 de pensii speciale Mai v, futu-ti hura mă-tii de handicapat, unde e consensul despre care vorbea Verica Păduchi Lați Dăncilă? Căt de Dăncilă poti fi?

29 martie 2019 2:59

v Este un articol lung despre ce scriu altii. Indiferent de parerea noastra despre Veorica, aceasta a "stirnit" apele privind mutarea ambasadei noastre de laTel-Aviv la Ierusalim. Ghiolbanis este contra ca de obicei, Comentatorii vad ca iau de buna afirmatia unui ziar rusesc. Viitorul o sa dovedeasca daca mutam ambasada sau nu.

29 martie 2019 0:38

Nuca de Videle Mare ti-e gradina Doamne! Si-ai lasat si portile deschise. Cum Doamne iarta-ma sa ajunga analfabeta presedite, cand toanta asta nu leaga doua vorbe liber si de pe hartiuta da buleala.

28 martie 2019 21:56

Gicu Vasilica Viorica Dancila candidat la presedentie, ar fi cea mai buna gluma de prost gust.Ar fi o bataie de joc la adresa romanilor.

28 martie 2019 16:48

Profesoara de lucru manual din Videle se vrea presedinte?! Poate de CAP.

28 martie 2019 15:33

Ecce Kurrupt Analiștii iar face împrăștiat, pardon acreditat, în toate direcțiile... o diarrie sănătoasă care sigur ar fi îngropat tabăra PZDacilor dacă nu ar fi fost făcută în propriile izmene...

28 martie 2019 14:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.