Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cabinetul Dăncilă va modifica, în prima ședință, celebra Ordonanță 114, zisă și a lăcomiei, în sensul că va coborî unele taxe, va modifica modul de calcul al Robor și va stipula un aport mai mic al administratorilor de pilon II de pensie.

La bănci, taxa de 2% pentru activele financiare va fi aplicată doar pe creditele date în economie. Conform lui Cristian Tudorescu, consultant financiar și co-fondator Investors Club, pentru băncile mari va fi 0,4% x creditele în economie, ceea ce înseamnă cam 0,2% din tot bilanțul. Restul îl reprezintă titlurile de stat. Avem astfel parte de o discriminare clară: dacă împrumută statul, banca nu e penalizată. ”Povestea cu încurajarea creditării și scaderea taxei este… o poveste. O să fie o formulă complicată. De ce a fost nevoie de acel 1,2% impozit anual pe active, cum se înțelegea inițial, ca acum să se ajungă la circa 0,2%? Iar dobânzile la creditele în derulare nu scad, bine, asta se știa, doar ministrul Finanțelor a aflat azi”, spune Tudorescu.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.