Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consumatorii de energia electrică din Uniunea Europeană vor beneficia de noi drepturi, după ce Parlamentul European a aprobat că statele membre trebuie, până în 2021, să le asigure acestora acces la site-urile de comparare a preţurilor, dreptul de a folosi energia produsă acasă şi vor simplifica facturile.

Noile norme au fost aprobate de Parlament marţi, 26 martie. Odată ce directiva este adoptată oficial de Consiliu, ţările UE vor trebui să o transpună în legislaţia naţională până la 31 decembrie 2020.

Propunerile fac parte dintr-o reformă mai largă a pieţei de energie electrică şi dintr-un pachet pentru energie curată şi sunt concepute pentru a stimula concurenţa, pentru a consolida cooperarea dintre ţările UE în cazul unei crize energetice şi să faciliteze trecerea la surse de energie curate, cum ar fi energia eoliană şi solară, care sunt adesea mai puţin previzibile.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.