Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că ar trebui să existe încă un organism în afara Avocatului Poporului pentru a sesiza ordonanţele de urgenţă neconstituţionale, iar acest lucru ar trebui făcut prin schimbarea Constituţiei.

„Aici sunt două chei: a bunei credinţe şi independenţei persoanei care ocupă poziţia de Avocat al Poporului. Aici cu siguranţă mai avem de săpat. A doua este Constituţia care trebuie să o luăm la mână şi să vedem ce nu a funcţionat şi unde putem să intervenim. Instrumentul Ordonanţei de Urgenţă a fost creat pentru a da Guvernului posibilitatea ca în caz de reală urgenţă, de calamitate sau de o criză economică să poate reacţiona mult mai repede în plan legislativ decât Parlamentul care are proceduri mai complexe. Guvernul legiferează în locul Parlamentului pe justiţie, pe economie, pe finanţe publice, pe toate domeniile. Măcare dacă rămîne acest instrument al ordonanţei ar trebui cel puţin încă cineva în afară de Avocatul Poporului să ceară cel puţin o verificare pe constituţionalitate. Acest lucru momentan nu este cuprins în Constituţie”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în cadrul unei dezbateri organizate de Asociaţia Oraşelor din România.

Integral pe MediafaxComentarii

v Ghiolbanis infiinteaza nu doar "propune", daca poti comisii peste comisii, ca doar birocratia trebuie sa fie mare, ca sa o poti critica.

26 martie 2019 0:13

Ce să-ți povestesc? Nu vrei să reactivezi NAZISMUL!!!! Daca Ioannis o să reactiveze NAZUISMUL, va rezolva două probleme, cel deranjează, anume evreii si romanii. Să-ți fie rușine NESIMȚITULE !!!!!

25 martie 2019 22:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.