Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scott Walker, una dintre cele mai enigmatice şi influente figuri din istoria rockului, a murit la vârsta de 76 de ani, a confirmat casa de discuri 4AD pentru BBC.

Muzicianul de origine americană, stabilit în Marea Britanie, este cunoscut pentru piese precum „The Sun Ain't Gonna Shine Anymore“ şi „Joanna“ şi este considerat o influenţă pentru artişti ca David Bowie şi Jarvis Cocker, scrie News.ro. „Timp de o jumătate de secol geniul omului născut Noel Scott Engel a îmbogăţit viaţa a mii de oameni“, se arată în comunicatul casei de discuri 4AD. Cauza morţii nu a fost încă dezvăluită, potrivit The Guardian. Scott Walker a devenit celebru la jumătatea anilor 1960, odată cu grupul The Walker Brothers, iar mai apoi, în 1967, şi-a început cariera solo, lansând o serie de materiale discografice - de la „Scott I“ până la „Scott IV“ - considerate drept „unele dintre cele mai aventuroase şi îndrăzneţe albume pop din istorie“. Muzica lui, cu influenţe psihedelice şi experimentale, a explorat teme precum dragostea şi moartea.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.