Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cel puțin doi sau trei actuali miniștri vor pleca din cabinetul Vioricăi Dăncilă. Președintele PSD, Liviu Dragnea a luat deja decizia finală în această problemă, iar luni toate dorințele sale vor deveni realitate în Comitetul Executiv al partidului.

Liderii PSD se vor întruni, luni, într-o ședința a Comitetului Executiv pentru a definitiva lista pentru alegerile europarlamentare. Ședința va fi condusă chair de președintele partidului, Liviu Dragnea, deși acesta are în continuare probleme de sănătate, duminică prezentându-se pentru a doua oară pentru îngrijiri medicale, anunță ANTENA3.

Conform surselor CAPITAL, lista cu candații la alegerile la europarlamentarele PSD a mai suferit modoficări de ultim moment. Cei doi miniștru care vor pleca din Guvern sunt Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene și Natalia Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni. Ele se vor regăsit pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, iar Rovana Plumb ar urma chiar să deschisă lista. De altfel, aceasta vizează postul de comisar european și își dorește foarte mult să revină la Bruxelles.

Pe locul doi ar fi jurnalista Carmen Avram, urmată de un alt nume cu ecou din PSD. Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu, este și el sigur că se va regăsi pe lista PSD pentru alegerile europene. ROMÂNIA LIBERĂ afirmă că printre cei care vor prinde locuri eligibile pe lista PSD se vor afla Florin Iordache, autorul celebrei Ordonanţe 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă, şi Claudia Ţapardel, unul dintre europarlamentarii care plăteşte cotizaţii foarte mari la partid.

Alți candidați la mult râvnitele poziții din Parlamentul European vor avea parte de mari surprize chiar luni, în Comitetul Executiv Național. GÂNDUL anunță că europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a anunţat că a decis să îşi retragă candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul European, „în urma unei evaluări personale şi a discuţiilor cu familia”. Se pare însă că evaluarea și discuțiile au avut loc chiar cu Liviu Dragnea.

Un alt nume vehiculat frecvent pe lista remanierilor este și ministrul Justiției, Tudorel Toader, căruia unii social-democrați i-au reproșat în diverse rânduri că nu duce la bun sfârșit ordonanțele de modificare ale legilor Justiției. Potrivit surselor citate de EVENIMENTUL ZILEI, Dragnea vrea să forțeze mazilirea lui Toader împachetând-o într-o remaniere guvernamentală motivată de candidatura Rovanei Plumb, ministrul Fondurilor Europene, pe prima poziției a listei PSD pentru Bruxelles.

De altfel, termenul pe care Dragnea i l-a dat lui Toader pentru a se alinia total liniei PSD expiră la începutul acestei săptămânii, iar plecarea ministrului în concediu sugerează că relația a rămas, în continuare, într-un impas total. De notat că nu este pentru prima oară când ministrul Justiției decide să își întrerupă activitatea subit, în situații tensionate.

Pe de altă parte, ADEVĂRUL susține că Dragnea  şi Toader se şantajează reciproc. Disputa dintre Liviu Dragnea şi Tudorel Toader nu s-a încheiat, chiar dacă PSD l-a salvat pe ministrul Justiţiei de moţiunea simplă a Opoziţiei. Potrivit surselor citate, liderul PSD i-a mai oferit o lună lui Toader să vină cu cele trei ordonanţe de urgenţă cerute de partid. Prima: ordonanţa care pune în vigoare articolele modificate de PSD în Codul penal şi declarate constituţionale de CCR.

A doua: ordonanţa prin care toţi cei condamnaţi în ultimii patru ani de completul de cinci de la Curtea Supremă să poată cere rejudecarea dosarelor. A treia: probele din dosarele penale obţinute de procurori cu ajutorul SRI, în baza protocoalelor, să fie declarate nule. Dacă ar fi adoptate, cele trei ordonanţe ar arunca în aer sistemul judiciar, iar Tudorel Toader şi-ar compromite total cariera universitară, de aici şi ezitările arătate până acum de ministru.


Comentarii

crestinu` si....nu prea Nu-s frumoase, da-s..batrane ! Oricum "chestia" asta nu prea are importanta in PE !

25 martie 2019 17:56

Oltean Dragnea si turma de caprioare. Idilic.

25 martie 2019 14:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.