Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sunt convins că suntem între puținele țări în care și referendumul poate fi păcălit, căruia i s-au descoperit tot soiul de subtilități și chichițe pentru a fi folosit într-un interes personal sau politic.

Cel mai important instrument de consultat un popor (sau o comunitate delimitată geografic) în România a fost decredibilizat la modul grosolan. După o campanie golănească (s-a pozat cu măturoiul în brațe și a umplut panourile de afișaj și stîlpii), Traian Băsescu a fost inițiatorul transformării referendumului în armă de luptă.

A pus la cale un referendum pentru reducerea Parlamentului la 300 de membri. Dacă ar fi propus o cifră de trei ori mai mică, ar fi obținut același răspuns. Isteria națională declanșată contra parlamentarilor a făcut ca fiecare cetățean român să se considere îndreptățit să susțină că parlamentarii sunt proști, sunt corupți, că fac legi proaste și că trebuie măturați.

Integral pe CotidianulComentarii

Ăstuia de mai jos cu „VOINȚA BOBORULUI” Măi pârț în drum, dar de ce n-a redus Băsescu, în cei zece ani de tăiat și spânzurat în țara asta, parlamentul la 300 de parlamentari?! Că putea. Avea de toate câte îi trebuiau, inclusiv Curtea Constituțională. în ce fel l-a împiedicat PSD-ul? Trebuia să facă apoi PSD ceea ce nici nu i-a trecut prin cap lui Băsescu să facă?! Ți-ai pus și asemenea întrebări? Ori te-a prostit Băsoiul atunci să votezi (eu n-am votat) și ai rămas prost pe vecie?

28 martie 2019 16:22

VOINTA POPORULUI, EXPRIMATA PRIN REFERENDUM SA FIE RESPECTATA PSD nu tine cont de nimeni si de nimic! Tara prin referendum, atentie validat de CCR, a cerut parlament cu doar 300 de parlamentari si, i-a durut in kur pe ei de ce-au vrut romanii! 600 de parlamentari ne-au pus in carca. In campanie li s-a umplut gura numai de autostrazi, spitale regionale, scoli, cate si mai cate..Si ei in afara de cum sa-i scape pe hoti de lege si de puscarie nimic n-au realizat! Doar legi hotesti facute de hoti pentru alti hoti de parca am fi o tara de hoti. Au distrus justitia, au pus numai cozi de topor obediente lui dracnea si hotilor psd din parlamentul rusinii. Au infiintat institutii maciuca, militie politica care sa dea in cap la toti care mai au curajul sa li se opuna. Asa ceva nu mai poate continua, presedintele trebe sa faca urgent referendum sa cheme tara din nou la referendum si poporul de asta data sa fie vigilent si pana nu se pune in aplicare referendumul, vointa poporului, sa nu-i mai lase sa-si faca de cap cum vor ei ca uite unde-am ajuns!

25 martie 2019 11:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.