Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a vorbit vineri seară despre posibilitatea introducerii obligatorii a uniformelor. Ea a adus în discuție incidentul din luna ianuarie de la un colegiu din Ploiești, când o profesoară a fost înjunghiată chiar în fața cancelariei.

„Noi avem o lege, din 2007, întâmplător eu am fost inițiatoarea acelei legi, 35/2007. Acea lege am gândit-o și am scris-o împreună și cu alți colegi din dorința de a reduce violența din școli. Sigur că sunt foarte multe măsuri acolo. Mă întorc la Ploiești, la ce s-a întâmplat la Colegiul Spiru Haret. Aveam doi paznici, fiecare elev avea card, prin fața școlii patrulau doi jandarmi, aveam profesori și elevi de serviciu. Și totuși, un intrus a intrat în școală, nu l-a observat nimeni, s-a strecurat printre elevi și a produs acel eveniment îngrozitor, de care n-aș mai vrea să aud niciodată: înjunghierea doamnei profesor, care a fost foarte aproape de limita dintre a fi și a nu fi”, a spus Ecaterina Andronescu.

Integral pe Digi24Comentarii

d Prin alte state din vest este.

24 martie 2019 12:00

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Uniforma școlară obligatorie = o lege comunistă foarte, foarte bună. De la capitaliști aveți cracii goi care atrag violuri.

23 martie 2019 21:57

Mihnea Ioane, o sa ramai si fara coiul asta ....... Daca te-a fata ma-ta defect, stai acasa mai baiatule..... Uniforma te scoate din anonimatul blugilor taiati, scarmanati etc Moda cretina a ultimilor 10 ani, a dus la o imbecilizare a elevilor din Romania, inclusiv a celor din CNE care se cred buricul pamantului... Idiotii de bani gata oracaie ca uniformele le " ating demnitatea"- tot ca la curvele de magistrati, care isi plang independenta pierduta la bordelul shpagilor si al siluirii Romanismului!!!

23 martie 2019 21:10

v Cred ca reintroducerea unei uniforme in scoli este benefica din mai multe puncte de vedere, chiar daca ea o sa fie diferentiata pe scoli. Probabil elevii care nu au posibilitatile materiale ale unor colegi se vor simtii mai bine. Elevilor li se mai "scoate" din cap o preocupare (privind tinuta la scoala) si o sa fie o usurare si a parintilor. Sint convins ca aceasta masura o sa fie greu de implementat, avind opozanti din rinul copiilor si al parintilor, dupa ce ani in sir i-au obisnuit pe elevi sa faca parada modei la scoala, sa aiba "teme" de discutie intre elevi.

23 martie 2019 16:28

Uitați-vă cât poate să-l ducă ”mintea” pe un imbecil din USR, PNL, #rezist Acolo unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

23 martie 2019 13:28

Ion cu un coi Cică o căuta pe ministra Andronescu sa o fută!

22 martie 2019 23:46

Ion cu un coi Cică o căuta pe ministra Andronescu sa o fută!

22 martie 2019 23:46

Ion cu un coi Cică o căuta pe ministra Andronescu sa o fută!

22 martie 2019 23:46

Ion cu un coi Cică o căuta pe ministra Andronescu sa o fută!

22 martie 2019 23:46

Ion cu un coi Cică o căuta pe ministrant Andronescu sa o fută!

22 martie 2019 23:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.