Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Decizia ministrului Justiției de a retrage acreditarea jurnaliștilor de la PRO TV și Realitatea TV i-a adus critici dure lui Tudorel Toader din partea altor reprezentanți ai presei, dar și din partea unor politicieni din opoziție.

Iată câteva dintre opiniile exprimate

Emilia Șercan: „Ultima acreditare de presă ridicată de o instituție a statului de care eu îmi aduc aminte datează din 2003, din vremea guvernului Adrian Năstase. Și ca să vezi ce, acea acreditare de presă a fost ridicată tot de Ministerul Justiției, condus atunci de Rodica Stănoiu, unui jurnalist extrem de critic cu activitatea ministerului și cu activitatea ministrului Rodica Stănoiu.Astăzi Ovidiu Oanta a făcut public faptul că Ministerul Justiției a refuzat să-l reacrediteze, invocând art. 18, alin. 3 din Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Potrivit acestui articol, „autorităţile pot refuza acordarea acreditării sau pot retrage acreditarea unui ziarist numai pentru fapte care împiedică desfăşurarea normala a activităţii autorităţii publice şi care nu privesc opiniile exprimate în presă de respectivul ziarist”.

Integral pe Cotidianul



Comentarii

Kuminecăturile Gemene Ecce posibil ca Maestrul Justiției să considere acreditarea analiștilor cu pricina ca fiind inoportună? Sau pentru că poate... în urma unei evaluări a considerat că analiștii respectivi nu ecce calificați... ProTV să mai ceară acreditarea lor încă de vreo 3 ori și apoi să trimită alți analiști! Nu așa se procedează într-o dicktatură eurovizionară, pardon, democrație?

22 martie 2019 16:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.