Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis a repus pe tapet posibilitatea organizării unui referendum pe justiție, pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. Un astfel de referendum are caracter consultativ, dar CCR a stabilit că Parlamentul nu poate trece peste voința electoratului.

Un anunț al președintelui Klaus Iohannis, făcut cu jumătate de gură, a aruncat în aer scena politică. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este „aproape hotărât” să convoace referendum în ziua alegerilor europarlamentare, 26 mai, spunând că este „aproape hotărât”, pentru că este nevoie de o analiză profundă, care la Cotroceni a început.

Preşedintele a fost întrebat, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, ce garanţii puteam avea că referendumul pe justiţie va avea loc curând. „Garanţia pot fi doar eu, că preşedintele convoacă referendumul”, a răspuns preşedintele, precizând că nu a vrut să convoace un referendum doar ca să se afle în treabă şi să nu fie cvorum. „Am început să analizez împreună cu echipa mea de la Cotroceni cum ar fi dacă aş convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost relativ puţini entuziaşti pentru ideea asta, eu şi încă doi-trei, dar am reuşit să conving mai mulţi că trebuie să judecăm foarte, foarte bine. Lucrăm deja intens la asta, analizăm variantele, datele, partea legală şi aşa mai departe”, a precizat Klaus Iohannis.

Integral pe România LiberăComentarii

VOINTA POPORULUI, EXPRIMATA PRIN REFERENDUM SA FIE RESPECTATA PSD nu tine cont de nimeni si de nimic! Tara prin referendum, atentie validat de CCR, a cerut parlament cu doar 300 de parlamentari si, i-a durut in kur pe ei de ce-au vrut romanii! 600 de parlamentari ne-au pus in carca. In campanie li s-a umplut gura numai de autostrazi, spitale regionale, scoli, cate si mai cate..Si ei in afara de cum sa-i scape pe hoti de lege si de puscarie nimic n-au realizat! Doar legi hotesti facute de hoti pentru alti hoti de parca am fi o tara de hoti. Au distrus justitia, au pus numai cozi de topor obediente lui dracnea si hotilor psd din parlamentul rusinii. Au infiintat institutii maciuca, militie politica care sa dea in cap la toti care mai au curajul sa li se opuna. Asa ceva nu mai poate continua, presedintele trebe sa faca urgent referendum sa cheme tara din nou la referendum si poporul de asta data sa fie vigilent si pana nu se pune in aplicare referendumul, vointa poporului, sa nu-i mai lase sa-si faca de cap cum vor ei ca uite unde-am ajuns!

22 martie 2019 13:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.