Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

SUA au stopat, începând cu luna ianuarie a anului trecut, finanţarea Programului de susţinere a naţiunii-gazdă (HNP) în România, prin care americanii finanţează cheltuieli de infrastructură realizate de ţara noastră în beneficiul Marinei americane, arată un raport al Curţii de Conturi.

Instituţia arată, în document, că a constatat existenţa unor facturi neachitate în sumă de 1,913 milioane euro, ca urmare a stopării finanţării de către partea americană a Programului de susţinere a naţiunii-gazdă (HNP) în România. „Astfel, în anul 2017, pentru Programul de susţinere a naţiunii-gazdă (HNP) în România a fost dat Acordul US Navy host Nation Program de a susţine implementarea proiectului şi a fost alocată suma de 3,61 milioane euro, din care au fost utilizaţi 1,938 milioane euro. Până în decembrie 2017, toate facturile transmise părţii americane au fost achitate, însă, începând cu luna ianuarie 2018, plata facturilor a fost suspendată de partenerul american”, arată raportul Curţii de Conturi.

Integral pe Adevărul



Comentarii

George Asta dupa ce SUA a incasat toate debitele din Tarile Arabe cuvenite Romaniei dupa caderea lui Ceausescu, dupa ce a interzis firmelor romanesti accesul la reconstructia Irakului, dupa ce tot ei l-au bombardat, dupa ce ne-au vandut in 1945 rusilor etc... Iar noi, prin ciumpalacii de conducatori post-decembristi, frecam gaoaza americana in speranta unui bine promis... care se arata de fapt a fi o catastrofa!

22 martie 2019 14:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.