Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, că Republica Moldova se poate uni cu România pe „cale naturală”, în baza acordurilor de la Helsinki din 1975, argumentând că populaţiile celor două ţări pot vota unirea în Parlamentele naţionale.

“Teritoriul Republicii Moldova este locuit de cetăţeni români care au fost îndepărtaţi de ţara lor prin Pactul Ribbentrop-Molotov, un pact criminal care a dus la război. Eu nu vorbesc niciodată de presiuni ale moldovenilor ca acest lucru să se întâmple. Eu vorbesc despre o cale naturală la care să se ajungă în baza prevederilor actului final de la Helsinki din 1975 în care ei să voteze pentru reunificarea ţării. (...)”, a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă susţinută, joi, la Târgu Mureş.

Integral pe MediafaxComentarii

Oltean "Calea naturala" = Austria si Germania, doua state in care populatia vorbeste aceeasi limba, si care pot trai foarte bine fara "Anschluss". Nu "Unire contra naturii", ci relatii stranse intre doua state independente si distincte.

22 martie 2019 6:31

v Ma intreb daca unificarea tarii se putea face dupa actul final de la Helsinki din 1975, de ce nu a initiat aceasta procedura Basinescu cit a fost presedinte 10 ani?

22 martie 2019 0:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.