Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un referendum pentru Justiție este similar unuia pentru buletinele meteo sau pentru tainele democrației. Inițiativa arată că președintele Iohannis nu doar a cheltuit banii publici inutil în mandatul său, însă are în vedere extinderea acestor chletuieli deloc neglijabile. Un referendum național pe orice temă nu este un lucru rău, dacă ar implica niște costuri modice. Este de la sine înțeles că toată suflarea din România este pro-justiție, cu excepțiile prea bine cunoscute. De aici până la mecanismul Justiției este o cale atât de lungă și dominată de detalii încât un referendum dedicat este nu doar inutil, ci tautologic și lipsit de orice rezultate practice. Oamenii politici români care au dispus referendumuri au avut întotdeauna un scop ascuns legat de supraviețuirea politică. Am mai avut cândva, dacă nu mă înșel, un referendum pentru Pace. Departe de mine gândul de-a-l asimila pe Klaus Iohannis fenomenului corupției endemice, care domină partidele politice, însă D. Sa este un exponent fățiș al serviciilor, în prezent cu o imagine sumbră asemănătoare fostei Securități, dacă nu cumva vor fi fiind aceeași instituție deloc recomandabilă . Această afiliere la servicii este nu doar un act de încălcare a legii, ci și un element paradoxal de tulburare a ordinii constituționale și ordinii de drept.

Înaintea corupției, identificată peste tot, starea de fapt a instituțiilor statului și a celor care le diriguiesc mi se pare principala problemă de drept și justiție momentan. Președintele Klaus Iohannis, care avea obligația să pună umărul la îndreptarea țării, intrată pe mâinile celor care l-au adus la putere și pe care acum fără credibilitate îi reneagă, nu a dovedit niciun dram de competență și voință în acest sens. Justiția și reforma acesteia nu se poate îndeplini cu scandalul de stradă, nici măcar cu scoaterea unor magistrați debusolați de cauze tot mai bizare, pe treptele Palatelor de Justiție ca niște milogi travestiți . Această Justiție pe care o vrea președintele încă în funcție este în fapt o destabilizare a celor ridicați contra crimei paralizând statul român și a cetățenii : protocoalele.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.